ХДЗ ућуткао Томпсона са пола милиона евра!

0

Суд у Загребу пре неколико дана донео је занимљиву одлуку у предмету Марко Перковић Томпсон против РТЛ телевизије.

Томпсон је тражио од РТЛ телевизије да објави исправку наводно нетачних информација објављених у њиховој емисији „Екстра Магазин“ 9. децембра 2012. у прилогу под називом „Kоме ће сада певати Томпсон“, наводи „Јутарњи лист“.

У спорном је прилогу било наведено – а то је највише и засметало Томпсону – да је он „од ХДЗ-а добио, тврде сведоци, пола милиона евра само да те спорне изборне 2007. године не пева ни за кога“, те да „људи све мање верују домољубном славују који је стан купио новцем опљачканог народа“.

У Томпсоновом захтеву се наводи да је тврдња новинарке РТЛ „неистинита и злонамерна“.

Такође се наводи да је стан у којем Перковић живи с породицом купљен делом средствима оствареним кредитним задужењем, а делом средствима оствареним продајом пословних делова у једном трговачком друштву.

У овом је поступку цитирано и сведочење Младена Баришића које је дао у поступку за накнаду штете који је Томпсон водио против РТЛ-а.

Тада је Баришић рекао да је у његовој канцеларији у Царинској управи Томпсону дао 515.000 евра, чему је присуствовао и свештеник фра Славен Милановић Литре, а да је исплата била извршена након завршетка парламентарних избора.

РТЛ телевизија се у поступку позвала и на Марија Јелинчића, власника информатичке фирме који је рекао да је саставио уговор између Томпсона и ХДЗ-а по којем је певач добио пола милиона евра да 2007. не пева ни за једну политичку странку, а да је састављање тог уговора од њега затражио фра Славен Милановић Литре.

Суд је у образложењу одлуке о одбијању захтева за исправком навео да Томпсон није дошао на три рочишта 2014, 2016. и 2017. године, те да је на само једном рочишту, у марту 2014. године, био заменик његовог адвоката, који је тада тражио одлагање.

Марко Перковић Томпсон познат је по проусташким песмама у којима позива на убијање Срба.

 

 

 

Јутарњи лист

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*