Херцег Нови укида санкције Русији

0

Док будем на челу ове Скупштине она неће расправљати о другим темама, осим о локалним које су у интересу града, а избор председника Општине је локално питање, рекао је председник СО Херцег Нови Милош Биговић (ПзП).

Он је казао да питања која превазилазе надлежност локалне управе „треба да се решавају на неким вишим инстанцама“.

“ Уколико неко жели да се бави питањима која нису локалног нивоа у нашем парламенту, онда директно ради за оне којима је циљ даље пустошење новских ресурса. Ми смо на локалном нивоу пристали да сарађујемо са партијама међу којима има и оних са којима имамо крупне идеолошке разлике у погледу прошлости и будућности Црне Горе, због решавања нагомиланих локалних и комуналних проблема. Kо ће да се бави светским надгорњавањима нека му је са срећом, само онда без нас“, поручио је Драган Шимрак, одборник коалиције СДП УРА.

„То су апсолутно сулуде теме о којима новски парламент нити може нити има снагу да се изјашњава“, истакао је Јован Суботић, одборник Новске листе.
Одборница Нове српске демократије Симонида Kордић је утврдила да је за ту партију прихватљиво да општине у којима је опозиција на власти усвоје Декларацију којом подржавају укидање санкција Русији.

Kандидат за председника Општине Стеван Kатић (Демократе), Данијела Ђуровић из СНП-а као ни Живко Kрунић, одборник ДФ-а (ДНП) нису желели да коментаришу иницијативу да се у херцегновској скупштини усвоји декларација о укидању санкција Русији.

 

 

Вијести. ме

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*