Хилари Клинтон упозорава Балкан: „Трамп и Путин праве „велику Србију!“

0

У Србији, али и шире, подигла се велика прашина због интервјуа који је Доналд Трамп дао за „Недељник“, а за који се испоставило да је лажан. Он се у интервјуу наводно извинио Србији због бомбардовања, а ту информацију су пренели сви домаћи медији. Међутим, на званичној страници кампање Доналда Трампа изашло је саопштење да је интервју лажан. Ипак, то није спречило присталице Хилари Kлинтон да оптуже Трампа да кује тајне планове с Путином и Србима.

Наиме, сарадници Хилари Kлинтон, демократске кандидаткиње за председника САД, оптужили су републиканског противкандидата Доналда Трампа да има тајни договор с руским председником Владимиром Путином и „злим Србима“ да руши мир на Балкану и прави „велику Србију“, пише „Информер“.

Трамп шурује са Србима и Русима

Ове невероватне оптужбе уследиле су као реакција на Трампов интервју београдском „Недељнику“, у коме се он наводно извинио Србима због бомбардовања 1999. и најавио радикалну промену америчке политике на Балкану. На крају се, међутим, испоставило да је овај интервју лажан, а Трампов изборни штаб је затражио извињење од српских новинара. Ипак, то није спречило Хиларине „теоретичаре завере“ да на интернет порталима рашире бројне оптужбе, према којима председнички кандидат републиканаца у „злочиначком удружењу“ са Путином и Србима малтене спрема нови рат у бившој Југославији.

Kолико је далеко све отишло можда најбоље говори податак да је Лаура Розенберг, саветница за спољну политику у штабу Хилари Kлинтон, оптужила Трампа да је интервјуом српским новинама и извињавањем за НАТО бомбардовање доказао да је Путинов шпијун!

– Док се Хилари Kлинтон храбро супротставља насиљу Русије, Трамп наставља да понизно служи Путину – оптужила је Розенбергова.

Такође, блиски Хиларин сарадник Хауард Дин оптужио је Трампа да се удвара Србима надајући се њиховим гласовима у САД, пошто је претходно изгубио подршку свих других мањина.

– Изгубио је жене, црнце, Латиносе, Азијце, Индијанце, муслимане… Дакле, ко би још могао да гласа за њега?! Можда Срби… – објашњавао је Дин.

Ипак, и после објаве да се Трамо заправо и није извинио Србима и није најавио промену политике на Балкану, Хиларини сарадници наставили су да нападају и оптужују противкандидата.

– Сад је јасно, Трамп са Путином и Србима планира да прави „велику Србију“! То је стари руски геостратешки план, који руши све интересе Европске уније и НАТО на Балкану! – написао је један од коментатора на америчком порталу „Политико“.

Kако је дошло до преваре?

А како је заправо дошло до тога да један интервју у београдском „Недељнику“ изазове политички земљотрес у САД? Док из штаба Доналда Трампа тврде да је интервју измишљен, а његова представница за штампу Сузан Рајдер Јаворовски каже да он никада у животу није разговарао ни са једним српским новинаром, у „Недељнику“ кажу да су или жртве преваре или политичке игре.

У саопштењу овог листа се наводи да су са Трампом ступили у контакт преко извесног Владимира Рајчића, Србина из Лос Анђелеса који се представља као холивудски продуцент и „будући кандидат за председника Србије“!

Он је, обећао да ће питања српских новинара пренети Трампу, а онда је, после месец дана „преговора“, послао одговоре.

У „Недељнику“ тврде да су одговоре добили са имејл адресе Сузан Рајдер Јаворовски, која је то синоћ категорички демантовала.

 

 

Интермагазин

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*