Хоће ли пасти и последња оптужница против Космајца?

0

Да ли ће Драгослав Космајац „избећи” и последњу оптужбу, овога пута Вишег јавног тужилаштва која га терети за кривично дело злоупотребе службеног положаја у подстрекавању?

Информације до којих је „Политика” дошла указују да тврдње надлежног тужилаштва које су изнете у оптужници могу да буду доведене у питање на предстојећем суђењу, као и да би се евентуалном преквалификацијом дела, ризиковало да Космајцу буде враћена сва имовина која му је одлуком суда привремено одузета.

Оптужницом Вишег јавног тужилаштва, подсетимо, Космајац се терети да је са умишљајем подстрекао службено лице, провоокривљеног Драга Милидрага, да га, незаконито укњижи као власника парцеле од 763 квадратна метра у београдској Жабљачкој улици.

У оптужници се наводи и да је у септембру 2010. године када је дело почињено, Милидраг био руководилац пројекта за израду катастра непокретности општине Звездара.

Међутим, према подацима до којих је наш лист дошао, Републички геодетски завод (РГЗ) приликом јавног излагања катастарске општине Звездара, донео је решење на основу којег је формирао шест комисија, од којих је свака имала по три члана и три њихова заменика.

Првоокривљени Драго Милидраг, према овим подацима, није био ни члан, ни заменик у било којој од ових комисија, па се његов службени положај може довести у питање.

Политика

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*