Хоће нови рат: Усташки режим у Загребу сваким даном све луђи

0

Обавештајци упозоравају: Хрватска хоће да испровоцира Србију и изазове рат којим би покушала да одсече и етнички очисти западни део Републике Српске. Милановић опет прозива: Вучић и Николић су ратни хушкачи!

Усташки режим у Загребу и даље користи сваку боговетну прилику да жестоко и простачки испрозива Србију, запрети Србима и јавно извређа људе из самог врха власти у Београду.

Одлично обавештени извори Информера упозоравају да разлог за то није само тамошња предизборна кампања, већ да се иза свега крије и жеља Хрвата да испровоцирају нови рат који би искористили за упад у западни део
Републике Српске и ново етничко чишћење!

Срби први почели?!
Према последњим обавештајним подацима, до којих је дошла редакција Информера, Хрвати готово свакодневним и очигледно координисаним нападима на Србе желе да испровоцирају Београд на неодмерену реакцију и тако изазову нове крваве сукобе. Евентуални нови рат Хрвати би, кажу обавештајци, пробали да искористите за упад на територију БиХ и етничко чишћење западног дела Републике Српске!

Због овог тајног плана, како сазнајемо, Београд најозбиљније размишља да потпуно промени политику према Загребу, али и Европској унији, која месецима ћутке прелази преко усташког дивљања!

Наши саговорници упозоравају да се иза свакодневних напада Хрвата не крије само патолошка мржња.
– Загребу је основна идеја да сталним критикама, вређањем, блокадом у Бриселу, тужакањем у иностраним институцијама изазове неку жешћу реакцију политичара у Београду, коју би потом искористили за сукобе. Они најозбиљније разрађују планове за операције у западном делу РС! И са тим се не смемо више играти. Ове претње се морају најозбиљније схватити – упозорава један од наших саговорника, иначе високо позиционирани обавештајац.

Да је неоусташка политика у Хрватској досегла свој врхунац, показују и изјаве бившег премијера Зорана Милановића, који данима уназад не престаје да вређа Србе. Он је јуче (петак) одбио да се извини Србији и њеним грађанима због претећих и усташких претњи које је изрекао на састанку са ‘бранитељима’!

– Немам намеру да се правдам српском народу! Шта од онога што сам рекао није тачно? Ако ниси сигуран да ли си на добром путу, а нападају те Хасанбеговић, Тома Николић звани ‘Гробар’, Александар Вучић, а сада и Пленковић, то се зове сигуран смер. Николић и Вучић су ратни хушкачи који су највише унесрећили хрватске Србе. Сва калварија и јад хрватских Срба током деведесетих, уз неке грешке хрватске политике, од којих не треба бежати, продукт су хушкања тих људи и Војислава Шешеља. То су министри у влади Слободана Милошевића. С њима у Бриселу не могу и нећу сарађивати. Чаршија нека пише шта хоће, али хрватски Срби знају ко им је у политичком смислу мајка, а ко зла маћеха – осуо је паљбу Милановић, а потом запретио да ће блокирати пут Србије у ЕУ ако не укинемо спорни закон о универзалној јурисдикцији:
– У томе ме ни Бог неће зауставити и донећемо неки сличан дискриминаторски закон којим ћемо њима наносити штету!

Сличну антисрпску реторику испољава и актуелни шеф хрватске дипломатије Миро Kовач, који је од Србије затражио да их остави на миру (!?!).

– Србија је прва започела дипломатски сукоб и прва почела с кампањом да ми нешто блокирамо. Ми никога нисмо блокирали, хтели смо коректне односе. Србија мора још пуно тога да уради на путу ка ЕУ. Али они, уместо да почну са послом, Хрватску нападају неким тезама о усташтву и НДХ. То није тема, тема је оно што Срби морају радити да уђу у ЕУ – рекао је Kовач, додавши да Вучић није имао храбрости да дође на самит у Дубровнику!?!

Показали усташко лице
Kоментаришући све бестијалније дивљање хрватских политичара, главни уредник „Вечерњих новости“ Ратко Дмитровић изјавио је јуче да је Милановић коначно показао своје право лице.

– Он је у опуштеном разговору показао да између његових циљева и усташке политике према Србима нема ама баш никакве разлике. На први поглед је чудно да тако нешто изјави један представник левице. Али ја сам одавно објашњавао да је разлика између хрватске левице и деснице у томе што су први схватили да им за формирање сопствене државе требају Срби, а ови други су само желели државу без Срба, које су масовно убијали – закључио је Дмитровић
Инфомер

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*