Хотел с најгорим рецензијама на свету налази се у Приштини

0

Гранд Хотел у центру Приштине познат је по лошој репутацији и можда најгорим критикама на интернету. “Одвратно“, “Шупа“, “Апсолутни хорор“, само су неке од рецензија које је овај хотел добио на сајту ТрипАдвисор

Ипак, чини се да менаџери хотела нису превише узнемирени због лоших критика. Резервације путем интернета не постоје, а хотел једва и да нуди конекцију на интернет. Такође, немају ни званичан мејл.

Чак је и Хашим Тачи морао да прокоментарише изглед хотела који многи предлажу као сјајну локацију за снимање хорор филма.

“Не мислим да је најгори хотел на свету, али само зато што је свет веома велики“, рекао је новинару „Њујорк тајмса“ након што му је рекао да ће одседати у њему.

У хотелу који има 500 соба и 13 спратова, новинар Ендру Хиџинс је био једини гост. Последње спратове су населили голубови и отпад. Зидови од тамног дрвета осликавају и најтамнију прошлост Kосова, тврди он уз речи да ентеријер хотела подсећа на филм „Бартон Финк“ из 1991. године.

Менаџер хотела Ррахим Фазлиу каже да хотел више не заслужује пет звездица које је имао у тренутку изградње 1978. године. Али, „уз мало шминке“ може постати „симбол успеха“, према његовим речима.

Није ни то баш јасно како будући да главни лоби смрди на цигарете, а зелени теписи који прекривају спратове су пуни флека и прљавштине, а често се могу видети и бубашвабе.

Педесетосмогодишња Шурије Абази, читачица у хотелу почела је да ради у њему само месец дана након отварања, а каже да данас воде рачуна о томе да гости (којих више нема) имају сапун и шампон.

Хотел је некада био омиљено место утицајних комуниста, па је тако Јосип Броз Тито имао свој председнички апартман на четвртом спрату.

 

 

 

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*