HRONOLOGIJA NATO ZLOČINA: 24. maj 1999. godine (62.dan)

0

Treći dan za redom su bombardovani kapaciteti EPS u Nišu, Novom Sadu i Drmnu kod Kostolca. Sa dva razarajuća projektila gađano je elektroenergetsko postrojenje u Drmnu kod Kostolca, nakon čega je izbio veliki požar. Sedam osoba je povrijeđeno, od toga najmanje dvoje djece, od kasetnih bombi bačenih na uroševačko neselje Punovo Polje.

Bombardovano naselje Ritopek u opštini Grocka, dvadesetak kilometara jugoistočno od Beograda. Jedan projektil pogodio je porodičnu kuću u tom naselju i potpuno je srušio, a od siline detonacije oštećena su stakla i crijep na desetak okolnih kuća. U bombardovanju okoline Sremske Mitrovice teško je oštećen vodovod, a bez vode je ostalo oko 10.000 žitelja pet fruškogorskih sela i stanovnici dva izbjeglička naselja u Ležimiru i Lepenki.

Komandant Prištinskog korpusa Vojske Jugoslavije general-major Vladimir Lazarević ocijenio je da za dva mjeseca rata NATO je uspio da postigne samo jedan cilj – da izazove neviđenu humanitarnu katastrofu u cijeloj našoj zemlji, da učini neviđene zločine protiv civilnog stanovištva, protiv mira i čovječnosti.

PRINCIP

POSTAVI ODGOVOR

*