ХРОНОЛОГИЈА НАТО ЗЛОЧИНА: 5. април 1999. године (13.дан)

0

Боомбардован је манастир Грачаница, а бомбе су пале и на неколико кућа у мјесту Грачаница. У Приштини је бомбардован аеродром. Уништена је трафо-станица у близини, писта и управна зграда. Бомбардован је Лепосавић, погођен је тунел Шарпељ код села Јерина. У Врању бомбардоване куће у непосредној близини аутобуске станице. Погинуло двоје а тешко рањено петнаест лица.

У Алексинцу је у 20:22 бомбардован цивилни дио града. Погинуло је 11 лица, а 50 је рањено. Уништено је или знатно оштећено око 700 стамбених објеката.

У Нишу је бомбардована касарна Стеван Синђелић, магацин Дуванске индустрије, амбуланта фабрике и обданиште. Овај пут погођена је и војна команда и дјечија клиника за рехабилитацију. Око 5:20 Ниш је поново бомбардован. Погођена је зграда у ширем дијелу центра. Око 21:30 бомбардован је сјеверозападни дио града. У 2:35 бомбардовани су Лучани, а погођена је хемијска индустрија „Милан Благојевић“.

У Београду је око 4:15 једна бомба пала близу градске болнице на Звездари. Друга бомба пала је близу школе коју су људи из околних кућа користили као склониште. За вријеме бомбардовања у школи је било 30 људи.

У Земуну је око 4:15 бомбардована главна улица у којој се налази спортски центар „Пинки“ и Робна кућа. Већа оштећења задобио је Пољопривредни факултет, a погођен је и Дом ваздухопловства.

У Сомбору је око 3:00 са 3 пројектила бомбардована Нафтна индустрија Србије. Сомбор је око 22:20 поново бомбардован. Овај пут на мети су били складиште горива и жељезнички и друмски мост. У Новом Саду је око 22:15 са два пројектила бомбардована рафинерија.

ПРИНЦИП

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*