ХРОНОЛОГИЈА НАТО ЗЛОЧИНА: 8. април 1999. године (16.дан)

0

Погођен je завод „Црвена застава“ у Крагујевцу, повријеђена су 124 запослена, а на хиљаде радника остало је без посла. Бомбардована је Ћуприја при чему је једна особа преминула, а 3 лица је задобило тешке тјелесне повреде. Приликом ракетирања врха Торник на Златибору погођен је спортско-рекреативни центар. Погинула су 3 лица.

Влада СРЈ је констатовала да су снаге безбједности прекинуле офанзивна антитерористичка дејства и да је на Косову и Метохији завладао мир. Министри иностраних послова ЕУ у Луксембургу су подржали нападе НАТО на СРЈ, изјаснили се да одговорни за наводне злочине на КиМ треба да се нађу пред међународним судом и упозорили Београд да би сваки потез уперен против црногорске владе имао „најозбиљније консеквенце“.

Предсједник Доњег дома руског парламента Генадиј Селезњов изјавио по повратку из Београда да је југословенско руководство спремно да преговара о КиМ под условом да НАТО прекине бомбардовање и да се југословенски предсједник Слободан Милошевић сложио са Ибрахимом Руговом да се припреми споразум који ће омогућити повратак избјеглица и успостављање привремене управе на КиМ.

Русија је затражила дозволу за пролазак кроз Босфор још три ратна брода Црноморске флоте.

ПРИНЦИП

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*