Хртковци под блокадом, на терену 1.500 полицајаца, стигао Шешељ (фото, видео)

0

Због најављеног митинга радикала и забране окупљања у Хртковцима од јуче важи посебан режим саобраћаја. Не може се кроз село, а обустављени су и прилази овом сремском месту. У Хртковце данас могу ући само мештани са личном картом, која потврђује њихово пребивалиште.

Већ на излазу са ауто-пута код Руме приметан је већи број полицајаца, а у месту Јарак, на скретању за Хртковце и Шабац пут је блокиран, а возила могу само ка Сремској Митровици, јавља екипа Танјуга. Према наводима медија, на терену је 1.500 полицајаца. У Јарку се налазе бројне новинарске екипе, међу којима има и новинара хрватских медија, а окупљају се и припадници СРС који носе заставе те странке.

Стигао је и лидер радикала Војислав Шешељ, као и посланице Вјерица Радета и Наташа Јовановић. Шешељ је одмах по доласку у Јарак рекао да их на путу нико није заустављао, да је било нешто полиције на силаску са ауто-пута ка Јарку, и додао да ће још мало сачекати да се окупе присталице радикала.

Он је блокаду оценио као грешку, рекао је да су ангажоване велике снаге, али и да је два пута већ био у Хртковцима, додуше, како је рекао, у затвореном простору.

Шешеља је група присталица радикала дочекала аплаузом, а бројни новинари окружили су лидера радикала који је сео на столицу и разговара са присутнима.

Припадник СРС испред полицијског кордона у Хртковцима

Возила се преусмеравају на обилазнице кроз друга сремска села, а полицијских контрола има и на бројним атарским путевима у атару Хртковаца.

Дневно магистралним путем који пролази кроз Хртковце прође око 15.000 возила.

Да би се из Платичева стигло до Јарка, десетак километара далеко, треба да се иде обилазницом око 50 километара.

Јаке полицијске снаге на уласку у Хртковце

Становници кажу да су заточеници митинга који је забрањен, а који их не интересује. Не размишљају о прошлости, већ од чега ће и како да живе мирно и сложно као што су живели досад.

Проблем им је утолико већи што је данас Ђурђевдан, па бројни гости не могу да дођу, због забране уласка у село.

Блокада на улазу у Хртковце

Ђурђевдан је слава сеоског православног храма, па верници из околних села не могу да стигну на литургију ни на освештење жита и сечење колача, као што су то радили свих претходних година. Надају се да ће све мирно да прође.

 Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*