HRVATI KUKAJU NA SRBE: Posvađali su nas sa Rusima zbog Mundijala! (VIDEO)

0

Naime, komšijski mediji navode da su Rusi prvobitno prihvatili izvinjenje za incident u režiji reprezentativca Hrvatske Domagoja Vide i člana stručnog štaba Ognjena Vukojevića, ali da su zatim podlegli srpskoj ofanzivi i ponovo se naljutili.

Vida i Vukojević su posle pobede nad „baćuškama“ na penale u četvrtfinalu Svetskog prvenstvo, uzvikivali: „Slava Ukajini“, što su snimili, a zatim je član Dalićevog stručnog tima taj snimak podelio na društvenim mreža.

Poklič: „Slava Ukrajini“ koristi se u ukrajinskoj vojsci, a korišćen je i kada su se Ukrajinci tokom Drugog svetskog rata borili na strani nacističke Nemačke.

Vida i Vukojević, iako sada tvrde da su se šalili, jasno su podržali Ukrajinu u sukobu sa Rusijom.

I navodno, kada je Vida rekao da se šalio, Rusi su mu oprostili?!

 

 

 

 

A onda su, prema hrvatskim medijima, njihove srpske kolege digle toliku frku da je ođekivalo do Rusije, pa su tamo promenili mišljenje.

Počasni predsednik Fudbalskog saveza Rusije zahteva od FIFA žestoke kazne za dvojicu Hrvata, koje je svetska kuća fudbala samo opomenula.

Visoki ruski zvaničnik Franc Klincevič je rekao:

„Ovako nešto su samo Hrvati sebi dozvolili na ovom prvenstvu. Drago mi je da nikada nisam navijao za Hrvatsku, jer su izdajnici našeg slovenskog sveta“.

Poznati bloger Vadim Manukjan je pokrenuo peticiju da se i Vida izbaci sa Svetskog prvenstva (Vukojevića su sami Hrvati oterali).

Najoriginalniji je bio poznati muzičar Josif Prigožin, koji je rekao:

„Šteta što tu poruku nisu poslali pre utakmice, jer bi šanse za pobedu Hrvatske bila nikakve“, jasan je bio Prigožin.

I još milion takvih primera… Sve zbog srpskih medija.

kurir

POSTAVI ODGOVOR

*