ХРВАТИ НАСТАВЉАЈУ ДА МАЛТРЕТИРАЈУ СРБЕ НА ГРАНИЧНИМ ПРЕЛАЗИМА! Љајић: Једино решење, за сада, избегавати границе!

1

На исте невоље на граници са Хрватском наишли и македонски, бугарски и турски превозници

Након што је неколико сотина домаћих превозника платило казну на улазу у Хрватску због наводно неисправних царинских обележја, министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић каже да је за сада једино решење избегавати граничне прелазе са хрватском.

Уз Еспресо апликацију ниједна друга вам неће требати. Инсталирајте и проверите зашто!

На другим границама, како каже, нема никаквих проблема и додаје да су на исте невоље на граници са Хрватском наишли и македонски, бугарски и турски превозници.

Према Љајићевим речима, Хрватска ову ситуацију објашњава позивајући се на јануарску директиву од Европске уније, односно Европске комисије за појачаном контролом због миграната.

– Овде се ради о великим новцима који се потпуно неоправдано узимају превозницима и возачима. Чак имамо и три-четири случаја у којима људи издржавају казну затвора, јер нису могли да плате две, три хиљаде евра казне, већ месец дана леже у затворима у хрватској – рекао је министар.

Хрватски цариници су наводно пронашли 15 неисправних пломби српских превозника, након чега се огласила и Управа царина, рекавши да су пломбе исправне.

Љајић каже да постоје друга тела која би могла да испитају исправност пломби, али да ће ускоро бити сазван заједнички састанак надлежних институција из ресора саобраћаја и царине, како би проблем са хрватском страном покушали да реше.

еспресо

 

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*