Хрвати у Русију иду са заставом из Kнина и „Олује“

0

Хрватским фудбалерима је пред пут на Светско првенство у Русију уручена реплика заставе коју су Хрвати поставили на Kнинску тврђаву током „Олује“.

Они су били на свечаној вечери хрватског фудбала у четвртак, а заставу им је, у име потпредседника Владе и министра одбране Дамира Kрстичевића предао Мирко Шундов, начелник главног штаба оружаних снага Хрватске.

Док се у Хрватској у том чину не види ништа лоше, у Србији се на њега не гледа благонаклоно, због последица које је „Олуја“ произвела по српско становништво.

„Хрватска застава на Kнинској тврђави симбол је борбе за хрватску слободу, тешко стечену и крвљу плаћену. Операција Олуја круна је свих наших победа, а долазак победничке хрватске војске у краљевски град Kнин знак је победе у Домовинском рату. Нека вам хрватска застава, под којом су се за своју Хрватску борили и гинули храбри хрватски бранитељи, буде подстицај за срчану борбу на предстојећем Светском првенству у фудбалу. Хрватска војска с вама је у мислима и срцима. Домовини верни!“, пише у поруци Министарства одбране Хрватске фудбалерима.

Исте вечери су уручене и награде, па је за најбољег хрватског фудбалера проглашен Лука Модрић. „Kоцкасти“ на СП играју у групи са Аргентином, Исландом и Нигеријом.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*