ХРВАТИ „УБИЛИ“ ТИТА – Десничари пресрећни, левица огорчена: Укидате неког ко нас је БРАНИО ОД ФАШИЗМА

0

Одбор за именовање насеља, улица и тргова одлучио је да предложи загребачкој Градској скупштини да се Трг маршала Тита у центру хрватске престонице преименује у Трг Републике Хрватске.

– Ми сада коначно оживотворујемо одлуку коју је службено донела комисија Градске скупштине за именовање насеља, улица и тргова из 1994. године – рекао је Хасанбеговић, пренели су хрватски медији.

Седницу је, како се наводи, обележила жестока расправа оних који су били за против преименовања.

Рада Борић из Нове левице рекла је да страхује да ћемо, како је рекла „ми други пут убити Тита, те приметила да „ако се град стиди своје славне прошлости, има упитну будућност“.

Тито је Хрвате повео у борбу против фашизма – подсетио је на Одбору Рајко Остојић из СДП-а.

– Данас је дан када ствари морају изаћи на видело. Млади не желе да живе у држави у којој су министри плагијатори, а корупција нормална ствар. Говоримо о особи која је повела Хрвате у борби против фашизма и данас се тој особи укида трг. Невероватно! Зар мислите да ће се млади након тога вратити? Запитајте се ко је следећи? Господин Бандић који је био доноситељ одлука и добио шест мандата, данас је спроводитељ одлуке странке која је добила осам посто гласова. Бандић с овим престаје бити градоначелник. Мислим да је Милан Бандић пао без испаљеног метка – рекао је Остојић.

Kако је аније најављено коначну одлуку о овом предлогу донеће Градска скупштина на наредној седници која ће највероватније бити одржана у августу.

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*