Хрвати због „Убиј Србина“ кажњени са 50000 франака!

Фудбалски савез Хрватске кажњен је са 50.000 швајцарских франака од стране ФИФА због повика њихових навијача "Убиј Србина" у Скадру.

0

С друге стране, ФИФА се није огласила у вези са косовским навијачима који су заједно учествовали у вређању Срба 6. октобра у албанском граду на граници са Црном Гором.

ФИФА је Хрвате успут упозорила на будуће понашање навијача, јер би у случају понављања сличног инцидента могла оштрије да их казни.

У ХНС сматрају да су кажњени релативно благо с обзиром на околности јер је Дисциплинска комисија уважила њихове аргументе у вези са напорима уложених у организацију утакмице са ФС Косова.

Пре и током дуела Косова и Хрватске у Скадру, навијачи обе селекције су скандирале „Убиј Србина“ и „За дом спремни“, чак и у наизменичном ритму.

Хрватске је већ кажњавана због својих навијача, па су прва два меча са Турском и Исландом играли пред празним трибинама загребачког Максимира.

После три кола у Групи И Хрватска дели прву позицију с Исландом са по седам бодова, трећа је Украјина са пет, а следе Турска са два, те Финска и Косово са по једним бодом.

У четвртом колу 12. новембра Хрватска дочекује Исланд, Косово гостује Турској, док Украјина чека Финску.

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*