ХРВАТСКА ДОЖИВЉАВА ПОРАЗ – ПАДА ТУЖБА ПРОТИВ КАПЕТАНА ДРАГАНА: Сведоци га нису оптужили за злочине

0

Суђење Капетану Драгану постаје све компликованије за хрватско тужилаштво пошто сведоци не желе да га оптуже за мучења и убијања

Драгана Васиљковића, познатијег као Капетан Драган ниједан сведок хрватског тужилаштва до сада није директно оптужио за злочине који му се стављају на терет!

Тужиоци Васиљковића оптужују за мучење хрватских заробљеника у Книну током 1991. и 1993 године. Његов адвокат Слађана Чанковић, међутим, каже за Информер да током суђења у Жупанијском суду у Сплиту није изведен ниједан доказ који би то потврдио.

– Васиљковић је задовољан оним што су рекли сведоци тужилаштва. Из њихових изјава се види да нема ни говора о ратним злочинима и тешким оптужбама које му се стављају на терет. Ниједан сведок га није директно оптужио за било какво нечовечно понашање и злочине. Чак су два сведока потпуно променила исказ и уопште не терете Васиљковића – наглашава Чанковићева.

На последњем рочишту у среду саслушани су Марко Мијић и Томислав Церања из Бенковца, који су били затвореници у книнском затвору 1991. године, и Иван Наглић из Глине. Мијић је рекао да је 1991. ухапшен и затворен у Книнску тврђаву, где је три месеца трпео тортуру, батине и мучење.

– Једном сам видео капетана Драгана. Био је у маскирној униформи. Никада ме лично није ударио или мучио – истакао је Мијић, док је и Церања рекао да га Васиљковић никада није мучио.

intermagazin.rs

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*