Хрватска: Оскрнављени споменици на православном гробљу

0

Уочи другог круга локалних избора у Хрватској непознати почионици су оскрнавили пет мермерних споменика на српском православном гробљу у Малој Попини, поред цркве Свете Тројице.

Уочи другог круга локалних избора у Хрватској непознати почионици су оскрнавили пет мермерних споменика на српском православном гробљу у Малој Попини, поред цркве Свете Тројице, наводи се у саопштењу Удружења Срба из Хрватске.

Гробље се налази непосредно поред магистралног пута Загреб – Сплит и у гробљу је црква Свете Тројице, запаљена непосредно посје хрватске акције „Олуја“, истиче се у саопштењу, и истиче да је Хрватска донела закон да сви објекти који су девастирани, а налазе се поред пута, морају бити уклоњени, јер стварају ружну слику која штети туризму.

Како је наведено, скрнављења споменика и православних цркава било је почетком ове године и у Епархији далматинској, а сада се преноси и на Епархију горњокарловачку.

Генерални секретар Удружења Срба у Хрватској Милојко Будимир рекао је да забрињава чињеница да су почионици ових напада и даље непознати.

Извор: Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*