Хрватски аутобус изгорео на улазу у Београд (ФОТО + ВИДЕО)

0

Аутобус осијечких регистарских таблица изгорео је данас преподне на ауто-путу у близини искључења за аеродром „Никола Тесла“, у смеру од Шида ка Београду.

Ватрогасци су нам потврдили да је до пожара дошло и да су њихове три екипе и даље на терену.

 

 

– Аутобус је изгорео буквално у трену. Видели смо путнике како су преплашени стајали са стране ауто-пута и гледали ватру. Све им је изгорело што се налазило унутра, али нисмо видели да је било повређених – испричао је један од очевидаца.

Из Хитне помоћи су нам рекли да нису добили позив, те се претпоставља да повређених у овој несрећи, ипак, није ни било.

Путници тврде да се све догодило одједном.

– Аутобус се запалио из чиста мира, ођедном, па је настала паника. Возач је зауставио возило, а сви смо похитали напоље, спасавали смо живе главе – рекла је за „Блиц“ једна од путница, Марица из Славоније.

Аутобус није саобраћао на редовној линији, већ је био препун углавном старијих људи који су ишли на Сусрете Славонаца у Земуну. Прва станица је требало да им буде католичка црква у Земуну.

– Дошли смо на једнодневни излет, нисмо имали никакве ствари у пртљажнику аутобуса – објаснили су нам путници.

Према речима полицајаца на лицу места, реч је о аутобусу фирме БН турс, а први налази говоре да је дошло до самозапаљења, односно да је цурело гориво које се из неког разлога затим и запалило.

По преплашене и истраумиране путнике је после неколико часова дошао други аутобус који их је безбедно превезао ка Београду.

Тренутно саобраћа само једна трака, па се на ауто-путу створила огромна гужва. Из „Путева Србије“ су саопштили да ће ова трака бити затворена још најмање два сата.

 

блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*