Хрватски рокер статусом на Фејсбуку ЗАПАЛИО РЕГИОН!

0

Ријечки рокер, колумниста и књижевник Зоран Жмирић на Фејсбуку изнео свој став о ситуацији у региону, а његов статус дели се у свим земљама еx-yу великом брзином.

Ево шта је написао Жмирић:

„Драга хрватска младости! Моју генерацију више нико не може напалити на рат. Ово звецкање оружјем на Балкану тиче се вас и само вас. Осврните се око себе и упоредите квалитет свог живота и оних који су у вашој земљи на власти. Погледајте ко је од ваших вршњака најгласнији кад се призива нови сукоб. Све су то деца политичара и оних којима је политика омогућила лагодан живот. Схватите да се поштеним радом не може стећи толики иметак. Схватите да је нови рат једино што њихов лоповлук може помести под тепих. Будите паметни, не правите грешке које је моја генерација направила. Ма колико вам се прича о новом сукобу чинила уверљивом, имајте на уму да не постоји нешто као што је смрт за виши циљ. Једини циљ за који би сутра могли изгубити главу јесте туђи капитал. Национално братство је лаж. Син хрватског тајкуна не може бити брат са сином хрватског радника. Он се разуме само са себи сличнима – са сином српског и босанског тајкуна. Док они међусобно шире посао на Балкану вама продају причу како ови други желе сукоб с вама. Богаташи с целог Балкана припадају истој касти. Једино братство на Балкану је дефинирано стањем на банковном рачуну. Више заједничког имате са студентима из Београда и Сарајева који с родитељима живе у гарсонијери него са својим вршњаком из свог града који вози ауто који кошта пет годишњих доходака. Млади сте, немате искуство, али имате разум“, навео је Жмирић.

Његове речи пропраћене су бројним коментарима:

„Све добро написано…Ипак, младе неће гурнути у рат њихове генерације, јер оне напросто још нису у позицији да одлучују. У рат ће их гурнути наше генерације па би ова порука требала бити послана свима нама, а не само хрватској младости…;)…“, један је од коментара.

А људи су написали и ово:

„Само да прекфаликујем прву реченицу,такође потписујем сваку ријеч,“драга српска младости“

„Је… рат он је закухан извана да би се расдијелила бивша еx Yу,те да би шуге сјебале Хр,Срб,БиХ,приватизирале и опустошиле нашу ђедовину а ми остадосмо ту гђе јесмо да дудамо дуду дебилима“.

„Јбте ,овај је у тоталном праву. Свака је на мјесту“.

„То сам ја схватио у рату као кретен од 14 година :)“

Шта ви мислите, да ли је Жмирић у праву?

 

 

(Мондо)

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*