И Будва уводи казне за голишаве туристе?

0

Будва би у перспективи, када реши приоритетније проблеме, могла да крене стопама хрватског Хвара и почне новчано да кажњава голишаве туристе, док би по „џепу“ били „ударени“ и они који се пијани тетурају градом и преноће на отвореном.

На Хвару се, на пример, шетња у купаћем костиму ван плаже кажњава са 600 евра, а 100 евра платиће оне жене које имају само горњи део костима, и мушкарци који се на улицама нађу без кошуље или мајице.

Kазна у износу од 700 евра предвиђена је за сваког ко се на улици нађе у пијаном стању или са флашом у руци.

Председник Одбора удружења туризма Привредне коморе, Драган Иванчевић, даје „зелено светло“ таквој одлуци, наводећи да би се на тај начин анимирала боља туристичка клијентела.

„Циљ туристичке привреде је елиминација свих елемената примитивизма, односно онога што не кореспондира медитеранском менталитету. На пример, шанк на отвореном ствара огромну буку, а самим тим такво место окупља људе одевене тако да им нису покривени интимни делови тела“, наводи Иванчевић.

Он је рекао да Одбор није разматрао одлуку градоначелника Хвара, али са сигурношћу наводи да је не би окарактерисали радикалном.

„Свакако сматрамо да је потребно ограничити туристе и грађане у том погледу, увести одређени дрес код који се мора поштовати, ограничити их где је дозвољено и за очекивати да се показују интимни делови тела“, казао је Иванчевић.

Ни градоначелници црногорских приморских општина – Будве, Kотора и Улциња, немају ништа против казнене политике која се односи на неприкладан дрес код ван плаже, попут шетња у купаћем костиму улицама града, чак је сматрају потенцијално корисном.
Ипак, мишљења су да такве одлуке треба спроводити на нивоу државе, а не на локалном нивоу.

 

 

Aло

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*