I dalje se ne znaju imena: Vučić drži ministre na tihoj vatri!

0

Mandatar za sastav Vlade Aleksandar Vučić gotovo da je završio posao formiranja svog kabineta, ali nikako da saopšti konkretna imena i koalicione partnere, što potencijalne ministre čini nervoznim i prosto se utrkuju ko će više da mu se dodvori svojim izjavama.

Kako „Alo!” saznaje, gotovo svi lideri stranaka spremni su kao zapete puške da uskoče u Vladu Srbije, ali niko još nikakav konkretan signal od mandatara i lidera Srpske napredne stranke, Aleksandra Vučića, nije dobio.

– Vučić sve ministre i potencijalne koalicione partnere još peče na tihoj vatri – dobiju određen signal da bi se mogli naći u Vladi, ali nikako da i zvanična potvrda stigne iz kabineta mandatara, pa su svi pomalo nervozni – kaže naš izvor iz Vlade Srbije.

Prema njegovim rečima, premijer Srbije je sve već spakovao, ekspoze je skoro gotov, a i resori su manje-više podeljeni, ali se još ne zna kada će pred Skupštinu Srbije.

– Realno je da sve bude gotovo do 8. avgusta, pa da Vlada izađe pred poslanike – kaže naš sagovornik.
Ministar pravde u tehničkom mandatu i čovek koji bi u novom Vučićevom kabinetu trebalo da bude prvi potpredsednik, Nikola Selaković, rekao je da očekuje da će Srbija uskoro dobiti novu vladu i da će mandatar Aleksandar Vučić odoleti pritiscima.

– Znam da je Vučić izložen pritiscima, ali poznavajući ga, on na to reaguje ne onako kako bi želeo onaj ko ga pritiska – rekao je Selaković i dodao da je ponosan što je bio deo vlade koja je tokom svog mandata donosila suverene odluke.

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić kaže za „Alo!” da su socijalisti spremni i da čekaju Vučićev poziv.
– Kada će se raspravljati o novoj vladi u Skupštini jeste odluka premijera, koji prvo treba da izloži svoj tim. Što se tiče SPS-a, mi smo spremni i tu smo kada god rasprava bude zakazana – kaže Dačić za naš list.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je na promociji knjige Borisa Džonsona o Čerčilu rekao da još nije odabrao sve svoje ministre. On je istakao da njegov tim, koji će činiti novu vladu, treba da mu pomogne da oživi “energiju i veru” građana koji su glasali kako bi je pokrenuo i nepovratno promenio Srbiju. To je razlog zbog kojeg se, kaže, dugo bavi sastavljanjem tog tima. U svom budućem kabinetu premijer ne želi one koji neće da priznaju da ne znaju sve.

Puno poverenje Siniši Malom

Premijer Vučić kaže da ima puno poverenje u gradonačelnika Beograda Sinišu Malog, ali i da nikada neće osporiti njegovu odgovornost. Govoreći za nedeljnik „Ekspres”, on je kazao da je odgovornost pitanje „uređene države”. „Pre nego što izaberem saradnike, razmišljam o tome da li verujem da su u stanju da rade i imaju rezultat, a kada ih postavim, ostane samo pitanje odgovornosti. I od njega nema skrivanja, niti ću dopustiti da se bilo ko krije. To oni koji me ne vole nikako da shvate i mislim da se tu krije razlog stalnog kačenja sa Vučićem”, ocenio je on.
Alo

POSTAVI ODGOVOR

*