И синоћ одржан протест против диктатуре. „Нема одустајања!“

НАЈАВИЛИ ДА ЋЕ БИТИ ПРЕД НАРОДНОМ СКУПШТИНОМ У ВРЕМЕ ИНАУГУРАЦИЈЕ ВУЧИЋА ЗА ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ

0

ПРОТЕСТ „Против диктатуре” одржан је у петак испред Дома Народне скупштине, где су учесници поручили да је Скупштина законодавно тело и да треба да контролише извршну власт, а не да ради по наредбама Владе Србије.

Неколико десетина учесника 36. протеста попели су се на крају протеста на степениште Дома Народне скупштине и развили транспаренте „Доле диктатура” и „Нећемо одустати”.

Један од учесника протеста преко мегафона је поручио да је за понедељак у 9.00 најављена заплена ствари Клиничко-болничког центра “Драгиша Мишовић” и позвао демонстранте да пре тога оду до болнице и пруже подршку тој здравственој институцији.

Протест је завршен око 20 сати, а претходно су демонстранти прошетали до Уставног суда и тамо изразили своје незадовољство радом те најзначајније судске институције, али и до Радио-телевизије Србије.

Представница протеста “Против диктатуре”, која се представила као Тамара, рекла је да демонстранти нису успели да добију “уживо” на РТС-у, већ да су само добили минут у другој половини Дневника.

„Желимо да их питамо шта је битније од онога што се дешава 45 дана, нарочито првих десет дана када је било десетине хиљада грађана на протесту”, рекла је Тамара.

Она је рекла да протести “Против диктатуре” трају од 3. априла захваљујући „чуварима ватре”.

Представница протеста “Против диктатуре”, која се представила као Јелена, рекла је да се постојећа репресија може победити само заједничким снагама.

„Битно је да смо заједно”, поручила је она и додала да је циљ да се актуелна власт „склони” и да се успостави “нова идеја политичког лидера”.

Окупљени су поручили да ће бити ту на дан инаугурације Александра Вучића за председника Србије.

На протесту је дошло до мањих комешања међу учесницима, али су тензије спласнуле и организатори су позвали на јединство ка заједничком циљу, који је према њиховим речима промена система у Србији.

БЕТА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*