И то је могуће: Томпсон тужи Србе због „говора мржње“

0

Пјевач Марко Перковић Томпсон, познат по заступању усташких ставова, ХОС-ов заповједник Марко Скејо, бивши политичар Здравко Томац и још седам особа подигли су приватне тужбе против Саше Милошевића и Тамаре Опачић, уредника билтена Српског народног вијећа.

Билтен СНВ сваке године доноси годишњи преглед напада на Србе у Хрватској, а статистика указује да је притисака, увредљивих испада и агресивних напада нажалост све више. У самом билтену врло су прецизно наведени датуми и догађаји који могу да се оквалификују као напади на Србе, а те податке користе и угледне свјетске агенције специјализоване за заштиту људских права, преносе Новости.

И управо ради те истине, Томпсон и другови су поднијели тужбе.

– Због онога што се годинама понавља у билтену СНВ, неовлашћено и без аргумената, у контексту мржње, расизма, шовинизма, неофашизма, како се квалификује читав низ људи годинама, одлучили смо томе рећи доста – поручили су представници „десеторке“ која се обратила суду тужбама.

Треба подсјетити да је ријеч о веома „угледним“ текстовима из графитима на које билтен упозорава, гдје је напис „Србе на врбе“ само најблажи облик „књижевног дјела“.

Тако је „десеторка“ закључила да „хрватски интелектуалци и хрватски народ више не смију да ћуте пред клеветама против њих“.

in4s.net

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*