Илић: Kривична пријава против Зоране Михајловић

0

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је данас да је, са правним тимом странке, поднео кривичну пријаву против министарке грађевинарства, саобраћаја и инфрастркуре Зоране Михајловић.

Илић је објаснио да је пријава поднета због сумње да је Михајловић од децембра 2016. године до данас као службено лице свесно пропустила да пријави кривично дело злоупотребе службеног положаја директора јавног предузећа „Kоридори“ Дмитра Ђуровића.

Ђуровић је, према наводима Илића, злоупотребио своју функцију приликом изградње четврте деонице на аутопуту Е80 Ниш – Димитровград, приликом плаћања без основа извођачу „Актор“ из Грчке.

Према извештају радне групе Министарства о пословању Kоридора Србије, који је Илић представио јавности, држави је нанета штета у износу од око 24 милиона евра плаћањем дуплих аванса.

„Због тога што су у послове са изградњом путева умешани чланови породица многих функционера, само на изградњи путева Србија је оштећена за више 400 милиона евра“, изјавио је Илић.

Он је истакао да ће кривична пријава бити прослеђена тужилаштву, шефовима посланичких група, председнику Србије Александру Вучићу, премијерки Ани Брнабић и медијима.

„Ово је само једна у низу кривичних пријава, а ускоро ћемо поднети и друге, за које такође поседујемо потребну документацију“, најавио је Илић.

ФоНет

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*