Илић: Народ у суботу показао јединство, а опозиција – подељеност

0

Председник Нове Србије (НС) Велимир Илић изјавио је да је народ на протесту у суботу у Београду показао јединство, али да је опозиција показала подељеност.

„Народ који је дошао, показао је да је јединствен у захтеву да оде режим Александра Вучића“, рекао је Илић на страначкој конференцији за новинаре.

Према његовој оцени, на протест је дошло много људи, „с обзиром на услове и да се зна да је превозницима забрањено да превозе грађане у Београд, да су укинути сви и редовни поласци којима је могло да се стигне на протесте“.

„Ти људи су одвојили од уста да би показали своје незадовољство и то је за свако поштовање“, истакао је Илић и констатовао да је, што се народа тиче, све било у најбољем реду.

„Али оно што забрињава“, сматра председник НС, „јесте да се показала подељеност опозиције и да је део народа извиждао неке лидере опозиције, што шаље јасну поруку да их народ неће“.

Он је указао да су говори лидера једног дела опозицје, после протестне шетње, били сувишни и да је требало пустити само представнике народа да говоре.

„Нејединство опозиције се показује и тиме што један део опозиције уопште није ни позван на протесте“, предочио је Илић.

Он је поручио да „опозиција мора да седне и да се договори или сви под једну капу, па да усагласимо ставове или да се иде у два блока, с једне стране национални, а с друге овај такозвани грађански, који је либералнији према тим кључним питањима“.

„Па онда, ако победимо Вучића на следећим изборима, формирати владу та два блока у којој чемо једни друге да контролишемо“, прецизирао је Илић и оценио да је то најбољи начин да нема „послова без тендера, крађа и малверзација“.

Он је уверен да Савез за Србију хоће да наметне лидере које нема и које народ неће и напомиње да „народ хоће новог лидера“.

„Ми морамо да изнедримо тог новог лидера који ће се супротставити Вучићу, а из кога ће стати цела опозиција“, поручио је Илић.

Он предвиђа да нема ништа од уласка Србије у Европску унију и зато позива Србију да се окрене себи и гради јаку привреду, економију и јако село.

Илић је упозорио да Kосово и Метохија не смеју да буду тема разговора у којима се помиње разграничење и било каква предаја територије.

„Kосово је окупурано, тако се треба понашати и на то ставити тачку“, рекао је Илић.

Он наводи да „режим хоће да распише изборе“, али указује да „нико нормалан неће да изађе на изборе које ће они да распишу по њиховим правилима и да их купе и натерају народ да гласа под претњом“.

„Мора да се поставе јасни захтеви и да се од РЕМ тражи да се неким телевизијама одузму националне фреквенције“, нагласио је Илић.

Н1

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*