ИМА ЛИ KРАЈА ОВОМ ДРАЊУ KОЖЕ С ЛЕЂА? Технички преглед од данас СKУПЉИ за 40 одсто, ВОЗАЧИ БЕСНИ!

0

Наиме, досадашња цена за технички преглед износила је од 1.200 до 1.700 динара, а од данас креће нови удар на џеп. Kако је најављено, од данас је технички преглед аутомобила скупљи је за 40 одсто.

Чини се да је најлакше ударити на возаче, па ће тако за путничка возила нова цена износити 3.000 динара, а за теретна преко 3,5 тона биће 5.000 динара, у зависности од категорије.

Ово није једина новина, јер су најављена нова правила проверавања исправности возила. Осим стандардне контроле, идентификоваће се и број шасије, број мотора и кубикажа.

С новом ценом променио се и процес обављања техничких прегледа, те сад постоји и временско ограничење од 30 минута по возилу.

Погледајте како изгледа провера исправности по новом правилнику:

 

Технички преглед по новом правилнику биће знатно ригорознији, а током тих пола сата контролори ће морати да направе пет фотографија возила (предње, задње, леве и десне стране возила и брзиномер). Такође, на свакој слици морају постојати датум и време и бити читљиве регистарске ознаке возила, док се на једној мора видети и контролор који је урадио преглед.

Kо од данас региструје аутомобил без техничког прегледа ризикује да заврши у затвору у трајању од три месеца до пет година, а казна прети и власнику возила, као и власнику техничког прегледа.

Грађани су овим новим одредбама и те како незадовољни, те су друштвене мреже данас преплављене негативним коментарима. Неки чак наводе да је опет дошло време када се људи због тешке финансијске ситуције пре одулчују да гориво купе у канти.

 

Еспресо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*