Има се, може се: СНС на емитовање спотова о Александру Вучићу потрошила 4 милиона евра

0

Агенција за борбу против корупције саопштила да је десет од једанаест учесника председничких избора у Србији поднело извештај о трошковима

Агенција за борбу против корупције објавила је на свом сајту интегралну верзију извештаја о трошковима изборне кампање коалиције око Српске напредне странке.


Агенција је приложила 291 скенирану страницу о уплатама на рачун СНС – а у току председничке кампање. Kако се може видети, највише њих је уплатило овој странци суму од 40.000 динара, док је 6.940 приватних лица уплатило укупно 274.671.600 динара (око 2,23 милиона евра), пише Истиномер.

Према извештају, како пише Истиномер, СНС је платила око четири милиона евра за емитовање спотова, од тога телевизији “Хепи” око 600.000 евра. Од штампаних медија ова странка највише је платила “Блицу”, и то 29 милиона динара, “Новостима” 21 милион, а 19 милиона добио је “Информер”.

Укупно је на оглашавање у штампаним медијима платила 124, 5 милиона динара (око миллион евра), пише Истиномер. Међутим, ови подаци и даље нису доступни на сајту Агенције за борбу против корупције.

Подсетимо, Агенција је недавно саопштила да је десет од једанаест учесника председничких избора у Србији благовремено поднело извештај Агенцији о трошковима изборне кампање у електронској и писаној форми. Kако је тада навела, извештај није поднела само организација “Доста је било”, чији је кандидат био Саша Радуловић, док извештај коалиције око СНС због обимности није био доступан на сајту Агенције.

 

 

 

Еспресо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*