ИМА СЕ, МОЖЕ СЕ: Влада Србије обезбедила милион евра Сребреници

0

Влада Србије обезбедила је из буџетске резерве милиона евра помоћи за Сребреницу, а средства су предвиђена за куповину простора и објеката у пословној зони у Поточарима, саопштено је из кабинета начелника те општине.

У општини наводе да је тај грант Сребреници одобрен приликом недавне посете начелника општине Младена Грујичића Београду и разговора са председником Србије Александром Вучићем, преноси Н1 БИХ писање Срне.

Средства су предвиђена за куповину простора и објеката у пословној зони у Поточарима за потенцијалног инвеститора из Србије који ту намерава да покрене производњу столица или за неког другог привредника спремног да уложи новац и покрене производњу у тим објектима.

Шеф кабинета начелника општине Владан Миловановић појаснио је да је процењена вредност тог простора и објеката око 850.000 евра и да је око 150.000 евра потребно за санацију и уређење објеката и локалитета да би постали функционални за покретање производње.

Миловановић је рекао да је потенцијални инвеститор из Србије заинтересован да покрене производњу столица и у почетку запосли 70, а у перспективи око 300 радника.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*