IMA SE, MOŽE SE: Vlada Srbije obezbedila milion evra Srebrenici

0

Vlada Srbije obezbedila je iz budžetske rezerve miliona evra pomoći za Srebrenicu, a sredstva su predviđena za kupovinu prostora i objekata u poslovnoj zoni u Potočarima, saopšteno je iz kabineta načelnika te opštine.

U opštini navode da je taj grant Srebrenici odobren prilikom nedavne posete načelnika opštine Mladena Grujičića Beogradu i razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prenosi N1 BIH pisanje Srne.

Sredstva su predviđena za kupovinu prostora i objekata u poslovnoj zoni u Potočarima za potencijalnog investitora iz Srbije koji tu namerava da pokrene proizvodnju stolica ili za nekog drugog privrednika spremnog da uloži novac i pokrene proizvodnju u tim objektima.

Šef kabineta načelnika opštine Vladan Milovanović pojasnio je da je procenjena vrednost tog prostora i objekata oko 850.000 evra i da je oko 150.000 evra potrebno za sanaciju i uređenje objekata i lokaliteta da bi postali funkcionalni za pokretanje proizvodnje.

Milovanović je rekao da je potencijalni investitor iz Srbije zainteresovan da pokrene proizvodnju stolica i u početku zaposli 70, a u perspektivi oko 300 radnika.

POSTAVI ODGOVOR

*