ИНЦИДЕНТ ТОКОМ ЕРДОГАНОВОГ ГОВОРА У ЊУЈОРКУ: Протестовали, па претучени и избачени(видео)

0

У њујоршком хотелу је, током обраћања турског председника присталицама, дошло до инцидента када су демонстранти прекинули његов говор назвавши га „терористом“, након чега су претучени и избачени

Ердоган, који у Њујорку присуствује вишедневном заседању Генералне скупштине УН, обратио се јуче присталицама на турском језику у хотелу „Мариот Маркис“ на Тајмс скверу када га је прекинула група демонстраната, преноси данас Би-Би-Си.

„Терористо, марш из моје земље“, узвикнуо је један од демонстраната, а одмах потом су га неки мушкарци у оделу ударили и избацили.
На снимку Ердогановог говора види се како ти мушкарци, за које се не зна да ли су то присталице турског председника или, пак, припадници његовог или хотелског обезбеђења, гурају демонстранте и ударају их у главу, а потом их избацују из хотела.

Демонстранти, који су објавили фотографије на друштвеним мрежама, кажу да им је циљ био да јавно осуде политику председника Ердогана у Турској, Сирији и Ираку.
Неки демонстранти су носили заставе и транспаренте у знак подршке курдске екстремистичке групе Јединице за заштиту народа (YПГ).

Њујоршка полиција је саопштила је пет демонстраната „накратко приведено“, али да нико није ухапшен.

У мају је дошло до сличног инцидента када је 11 особа повређено, а две ухапшене испред резиденције турског амбасадора у Вашингтону након што је избила туча између Ердоганових присталица и противника, напомиње Би-Би-Си.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*