Incident tokom izlaganja ambasadora Skota u Nišu: „Ubice!“, „Kosovo je Srbija!“

0

Tokom izlaganja ambasadora SAD Kajla Skota u Nišu nezadovoljni građanin bacio letke na kojima je pisalo „Ne u NATO“ i vikao: „Ubice“ i „Kosovo je Srbija“.

Incident se dogodio u zgradi niškog Univerziteta, građanin je letke bacio sa balkona, a salu je napustio uz pratnju policije.

Ambasador Skot u Nišu govori na temu „Pogrešno razumevanje politike SAD u Srbiji“, a pre toga je posetio i niški Elektronski fakultet.

„Južne vesti“ navode da je ambasador SAD i pored povika i bačenog materijala „skoro nesmetano nastavio svoje izlaganje“.

Skot je u Nišu izjavio da su neistiniti mitovi o Americi, koje, kako je naveo, plasiraju pojedini tabloidi u Srbiji, postali toliko brojni da je srpski narod „počeo da veruje u njih“.

„Ukoliko biste čitali tabloide svakog dana, pomislili biste da Amerika hoće samo zlo Srbiji, da je Amerika neprijatelj Srbiji, da hoće haos u Srbiji i rat na Balkanu. Sve su to samo gluposti“, izjavio je Skot nakon obilaska Elektronskog fakulteta u Nišu.

Ambasador je dodao da je politika SAD bazirana na tome da Srbija bude stabilna i jaka država koja daje svoj doprinos stabilnosti čitavog regiona.

 

 

 

 B92

POSTAVI ODGOVOR

*