Инцидент у Косовској Митровици: Оливеру Ивановићу запалили ауто

0

Лидеру ГИ СДП непознати починиоци запалили возило у Косовској Митровици. Немам личних непријатеља, али имам политичке неистомишљенике и ту треба тражити мотив напада, каже Оливер Ивановић

Косовска Митровица – На мети непознатих пиромана јутрос око четири сата, у Улици Лоле Рибара у северној Косовској Митровици, нашао се аутомобил марке „пасат Б5.5“ лидера ГИ „Србија, демократија, правда“ Оливера Ивановића. Пожар, за који се верује да је подметнут, у потпуности је уништио породични аутомобил Ивановића, али, на сву срећу, није било повређених.

Припадници Косовске полиције, који су о пожару обавештени неколико тренутака после четири сата, обавили су увиђај на лицу места, и према првим резултатима истраге, сумња се да је реч о подметом пожару.

Заменик командира Косовске полиције за регион Север Бесим Хоти изјавио је за „Новости“ да је „полиција регистровала случај око 04:01 и окарактерисала га као подметање пожара и изазивање опште опасности – рекао је Хоти и додао „да починиоци, за сада, нису познати, али да Косовска полиција ради на њиховом откривању, као и на откривању мотива“.

Лидер ГИ СДП – а Оливер Ивановић изјавио је за „Новости“ да нема личних непријатеља и приватан бизнис, али да има политичке неистомишљенике.

– Ја немам баш ни један разлог због којег ми могло да дође до оваквог реваншистичког понашања. Једина ствар којом се бавим је политика и самим тим наводи на закључак да политичко неслагање може да буде мотив оваквог напада – рекао је Ивановић. Он је додао да је „жалосно да северна Митровица после 18 година поново размишља о питању физичке безбедности, посебно имајући у виду број полицајаца, што Косовске полиције, што међународних представника“.

Он је изразио сумњу да ће починиоци бити пронађени, јер готово ни један овакав случај до сада није откривен.

– Не очекујем ништа од ове полиције, јер до сада нису ништа урадили у сличним ситуацијама. Или је у питању некомпетентност, што сумњам, или је у питању недостатак храбрости и воље да се уђе у сукоб са криминалцима и разреше овакви случајеви – рекао је Ивановић и нагласио да је безбедност града озбиљно угрожена.

– Ако то не схватају локални полицајци и представници међународне заједнице, онда њихово присуство овде губи смисао и треба јасно да признају своју немоћ – сматра Ивановић.

Иако му је у последњих петнестак година ово друго паљење аутомобила, а изгореле су му и страначке просторије, Ивановић истиче да се није уплашио и да неће одустати од својих политичких ставова.

– Они који ово раде морају да схвате да овакви притисци и претње делују само код слабих људи, а ја не мислим да сам слаб човек и ово ме неће променити ни најмање – рекао је Ивановић.

Исту судбину паљења аутомобила испред зграде у којој живи, пре само два дана, доживео је доктор Драгиша Миловић, бивши председник општине Звечан и ортопед у КБЦ у Косовској Митровици. Он и Оливер Ивановић обратиће се јавности данас у 12 сати за када је у просторијама СДП – а заказана конференција за новинаре.

 

ОСУДА КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА КиМ

Паљење аутомобила лидера ГИ СДП осудила је и Канцеларија за Косово и Метохију која позива „Приштину, међународну заједницу и све одговорне за безбедност на Косову и Метохији, да коначно уложе озбиљне напоре како би се обуздало насиље и обезбедили услови за сигуран и безбедан живот свих грађана у Покрајини“.

„Прошло је само два дана како је запаљен аутомобил доктора Драгише Миловића, дело за које, као и у већини случајева до сада, нема назнака да ће починиоци бити пронађени и приведени правди, што потврђује неспособности или изостанак жеље Приштине и дела међународне заједнице да се створе услови за безбедност грађана и одрживи суживот на Косову и Метохији – каже се у саопштењу за јавност и додаје да „нечињење и одсуство одлучне реакције надлежних значи одобравање и подршку оваквим актима и онима којима до мира и просперитета на Косову и Метохији није стало.

Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*