Индепендент: За девет месеци шест изненадних смрти руских дипломата

0
Russia in cell

Необичан низ смрти руских амбасадора у иностранству настављен је када је у базену у својој резиденцији у Картуму нађен мртав амбасадор у Судану.

Он је шести високоопозициони руски дипломата који је изненада умро у прекоморским земљама од прошлогодишњих америчких избора, пише “Индепендент“.

Судански министар спољних послова објавио је изјаву у којој потврђује да је Миргајас Ширински, који је био у раним шездесетим, умро у Картуму, али није навео узрок смрти.

Портпарол руске амбасаде рекао је да је Ширински претрпео срчани удар срчаног удара.

Портал АФП цитирао је портпарола полиције који је рекао да је амбасадор пронађен у свом базену.

На дан америчких избора, руски диломата Сергеј Кривов пронађен је лежећи у несвести на поду руског конзулата у Њујорку, са повредом главе.

Руски званичници касније су изјавили да је умро од срчаног удара.

У децембру је Андреј Карлов 62-годишњи руски амбасадор у Турској упуцан у леђа док је држао говор на изложби фотографија у Анкари.

Човек у оделу и кравати испалио је осам хитаца и викао “Алаху Акбар“, те “Умиремо у Алепу, умиремо и овде“.

У јануару је руски конзул у Атини, 55-годишњи Андреј Маланин пронађен мртав на поду купатила у свом стану. Полиција је навела да се чини да је Маланин умро природном смрћу.

Неколико недеља касније, руски амбасаор у Индији Александар Кадакин умро је након кратке болести у 68. години. Каније је објављено да је умро од застоја срца.

У фебруару се Виталиј Чуркин, руски амбасадор у УН, срушио у канцеларији и умро. Тестови након смрти показивали су да је умро од срчаног удара, али тада су званичници навели да су потребна даља тестирања.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*