ИНФОРМЕР чита ПАТРИОТ: Одлучи се Лекићу! Или си новинар или члан изборног штаба!

Више од 50 електронских и штампаних медија издало је заједничко саопштење којим одговара на оптужбе НУНС-а и НДНВ... Између осталих одговор су потписали Новосадска ТВ, ТВ Белами и ТВ Зона Ниш, РТВ Панчево, РТВ Пинк, Врањска ТВ, ТВ Крушевац, РТВ Студио Б, ТВ Шумадија, ТВ Пирот и Информер

0

НУНС је данашњим саопштењем превазишао и самог себе. Потказивање властите државе, колега и читавих редакција уобичајен је садржај НУНС-ових саопштења. Овај пут, међутим, у време предизборне тишине, нови председник НУНС-а Славиша Лекић, иначе члан изборног штаба једног председничког кандидата, отишао је корак даље и позвао међународну заједницу и иниституције да реагују јер како каже власт злоупотребљава медије.

Лицемерно је да члан изборног штаба једног председничког кандидата буде председник НУНС-а и да са те позиције у току предизборне тишине дели лекције о професионализму и моралу. Разумемо да Славиша Лекић, има амбицију да уређује све медије у Србији, из њему драгог Централног комитета и да им одузме право на самосталну уређивачку политику. У тој намери друштвено политички радник Славиша Лекић, призива, како каже, озбиљне друштвене турбуленције, па чак и ратне сукобе.

Screenshot_10

Располућена личност Славише Лекића мора да се одлучи, да ли је независни новинар или је члан изборног штаба. Није јасно, која је од две личности Славише Лекића писала саопштење. Биће да је политичка острашћеност надвладала професионализам.

НУНС и његов председник у маниру Илије Чворовића, параноично и шизофрено призивају међународну заједницу да активно учествује у дисциплиновању медија и укидању медијских слобода у Србији.

Подсећамо Славишу Лекића да је Србија независна и суверена држава, која има своје институције и слободне медије. Верујемо да је председник НУНС-а, у жару политичке борбе и у току изборне тишине, издао саопштење чији бесмисао и сам разуме.

ИНФОРМЕР

Повезане вести:

Славиша Лекић и Дража Петровић у изборном штабу Саше Јанковића!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*