Иницијатива Не да(ви)мо Београд и Локални фронт о разлазу ПСГ и ДС

0

Удружења грађана Иницијатива Не да(ви)мо Београд и Локални фронт оценили су данас да није добро што је Покрет слободних грађана (ПСГ) Саше Јанковића одлучио да обустави сарадњу с Демократском странком (ДС), али да не желе да улазе у разлоге зашто се то десило.
Добрица Веселиновић из Иницијативе „Не да(ви)мо Београд“ рекао је агенцији Бета да Иницијатива не разуме комбинаторике тог типа, да у њима не учествује, нити жели да улази у дубље разлоге „развода“ те две политичке групације.

– Ми настављамо да се бавимо организовањем на нивоу комшилука, у месним заједницама и радом са грађанима и грађанкама на терену, на бројним жариштима у Београду. То су места где се ствара права политика по мери грађана и грађанки која није присутна у медијским саопштењима и на затвореним састанцима професионалних политичара – казао је Веселиновић.

Предраг Воштинић из Локалног фронта рекао је агенцији Бета да је та организација више изненађена чињеницом да је та сарадња уопште и постојала после председничке кампање.

– Да је тада прекинута још би се и могла сматрати ‘кратком афером’. Овако ће остати забележено као бивши траг, а то је штета за покрет који би можда највећу своју снагу могао црпети из тога што је (био) нов на сцени – рекао је Воштинић.

Он је додао да се, што се разлога за разлаз тиче, увек испостави да су тачни они које сви претпостављају од оних који се званично наведу.

ПСГ саопштио је у среду да обуставља планове о изборној сарадњи са ДС, због тога што је председник ДС-а Драган Шутановац, како се наводи у саопштењу, јавно понудио председнику Србије Александру Вучићу сарадњу на изменама Устава.

Јанковићев покрет објавио је саопштење након што је Шутановац рекао да је Политички савет ДС-а прошле године добио задатак да уради измену дела Устава који се тиче правосудног система и да је тај предлог презентован пре два месеца.

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*