Инспектор слупао службено ауто враћајући се са СНС скупа! Покренут поступак!

Новосадска инспекција покренула је дисциплински поступак против свог запосленог Горана Таминџије јер је 5. марта, приликом повратка са предизборног скупа СНС-а у Каћу, слупао службени аутомобил.

0

Он је тог дана био на концерту Баје Малог Книнџе који је СНС организовао у Каћу у склопу предизборне кампање Александра Вучића, а приликом повратка је излетео са пута и слупао службену шкоду „фабију“. Полиција је утврдила да је имао 1,09 промила алкохола у крви, јавља 021.rs.

У одговору на одборничко питање одборника Александра Бујића из Покрета „Доста је било“, Градска инспекција је навела да је Таминџија запослен као предрадник-извршилац послова принудног извршења у Одсеку за принудна извршења инспекције и да је тог дана од 15 до 22 часа био пасивно дежуран.

Као основ за дисциплински поступак, који је покренут 21. априла, наведено је да је он незаконито и несавесно располагао возилом, као и да је починио тежу повреду радне обавезе јер је био под утицајем алкохола. Дисциплинска комисија још није изрекла казну, која може бити од смањења плате до отпуштања.

Одборник Александар Бујић је за 021.рс навео да је овај поступак против радника инспекције јасан доказ да СНС користи јавна средства за потребе странке, као и да очекује да комисија прописно казни радника јер је ауто потпуно уништен.

021

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*