Инспектори Пореске полиције украли заплењени дуван!

0

Украдени дуван су превезли у гаражу породичне куће Р.С. у Нишу а да би прикрили лоповлук, у депо Пореске управе вратили су џакове испуњене пиљевином

Нишлија З.Н. (46) инспектор Пореске полиције и М.С. (52) магационер у Пореској управи ухапшени су због злоупотребе службеног положаја у саизвршилаштву јер су јуче украли 10 џакова заплењеног резаног дувана у намери да га продају.

Ухапшен је и њихов саучесник Р.С. (59), продавац на пијаци који их је наговорио на несвакидашњу пљачку а њему се на терет ставља кривично дело злоупотребе службеног положаја подстрекавањем.

Kако се наводи у саопштењу ПУ Ниш, украдени дуван су превезли у гаражу породичне куће Р.С. у Нишу а да би прикрили лоповлук, у депо Пореске управе вратили су џакове испуњене пиљевином. Током претреса гараже Р.С. пронађено је и одузето 263 килограма резаног дувана чија се вредност процењује на око 400.000 динара.

З.Н. и М.С. је одређено задржавање до 48 сати након чега ће са кривичном приајвом бити спроведени Основном јавном тужилаштву у Нишу а Р.С. је уз извештај о хапшењу већ спроведен код тужиоца.

 

 

 

Телеграф

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*