Интервју са Мирољубом Петровићем

0

1. Пре око месец дана поднета је Министарству просвете Петиција за ревизију изучавања дарвинизма у школама која је изазвала бурне реакције у јавности и у медијима. Које је Ваше мишљење у вези ове петиције, као и у вези реакције Министарства просвете, САНУ, медија и јавности на исту? Да ли би сте могли да изнесете мишљење и у вези реакције појединих политичара као што је нпр. изјава бившег муфтије Зукорлића, али и осталих?

— Петиција је била добра да се заталаса атеистичка жабикречина, али она нема потенцијал да мења законе. Увести промене у садашњи атеистички систем образовања је једноставно немогуће, јер страни фактор (ММФ  др) који позајмљују новац Влади да исплаћује све те атеисте који раде у систему, они одређују који ће и какви ће закони бити на снази у држави. Против петиције су се гласно изјаснили они који се тако препоручују својим финансијерима из иностранства да их поставе на боље плаћена места. Пријатно ме изненадило Министарство просвете које је сменило оног препотентног галамџију (не знам му име) који је у износио своје мишљење у име државне институције. Муфтија Зукорлић је био главни бранилац Божјег Стварања и ја му се захваљујем због тога у име свих истински религиозних Срба.
2. Завршили сте Рударско-геолошки факултет, геолог сте по струци. Шта кажу геологија и палеонтологија, по Вашем мишљењу, у вези старости Земље, као и у вези свеопштег Потопа који се описује у Библији? 
— Ја сам студирао геологију само зато да бих проверио веродостојност Светог Писма. После вишегодишњег истраживања могу да потврдим да је свако слово Светог Писма поплочано научним чињеницама. О томе сам писао у мојој књизи „Наука и проблем смрти“ која може бесплатно да се преузме на мом сајту www.miroljubpetrovic.net
Дакле, наш свет је створен пре око 6.000 година, а глобални Потоп, који је уништио једну злу цивилизацију, десио се пре окок 4.500 година. О тоем говоре гробља фосила широм света и о томе сам говорио у мојој књизи.
3. Фосили мајмуноликих бића за које заступници теорије еволуције тврде да су прелазне форме између тзв. заједничког претка и човека су нађени широм планете и многима који су неупућени то су значајни докази у прилог еволуционе хипотезе. Какав је Ваш коментар у вези тога?
— Сви фосили мајмуноликих бића су врло оскудни и они никако не могу да буду доказ за наводну еволуцију мајмуна у човека. Најбоље сачувани „мајмунолики фосил“ је фосил назван „Луси“ по Луциферу (Сотони), према истоименој песми Битлса, и код тог фосила је сачувано само 40% скелета. Ако погледате те остатке тешко ћете моћи да препорзнате о ком створењу се ради, а камоли да тврдите да је то „прелазна форма“ од мајмуна до човека. Али, како каже чувени научник Томас Едисон – у свету само 5% људи мисли, 10% мисли да мисли, а 85% њих би се пре убило него да почне да мисли, тако да промотери еволуције (сатанисти) могу да пласирају најразличитије небулозе и глупости широким народним масама испраног мозга који не мисле.
4. Које су по Вама најубедљивије чињенице које иду у прилог научне нетачности дарвинизма?
— Има их безброј. Ево да наведем само неке:
1) Тврдња да је „први живот настао од неживог“ је флагрантно кршење основног закона биологије – закона биогенезе који јасно каже да „живо настаје само од живог“.
2) Еволуција од једноставнијих до сложенијих организама је генетски немогућа. Једини начин да се генетска информација промени (јер је то услов да један организам еволуира у други) јесу случајни процеси који се зову „мутације“. Дакле, еволуцинисти тврде да су случајни процеси довели до промене изузетно сложене информације код бактерије (једноћелијског органзма) и да су тако настали црви (вишећелијски организми). То је као кад би рекли да су случајни процеси довели до тога да је компјутерски програм за вођење продавнице еволуирао (претворио се) у много сложенији програам за вођење банке. То може да тврди само неко ко је луд, или испраног мозга, или неко ко је покварен. Нема треће.
3) Сва геолошка истраживања јасно показују да су наша планета и свемир стари само неколико иљада година (око 6.000 година). Подсетићу да су нјстарији писани документи стари 3.800 година – сумерске плочице. Еволуционисти ће рећи да није могуће да глиста еволуира у слона за 3 године, али да је за 3 милијарде година то могоће. Дакле, за њих је велико време од великог значаја да би могли да фантазирају о еволуцији. Али тог времена нема. То јасно показују сва истраживања из геологије, астрономије и др, али огромна медијска манипулација везано за еволуцију ствара у уму многих људи потпуно другу слику.
5. Иницијатор сте, заједно са професором Витомиром Васићем, изградње Природњачког музеја у Свилајинцу за који је узета идеја и тај музеј је урађен технички јако добро, али само са еволуционим објашњењима експоната. Да ли можда у будућности планирате неку акцију поводом тога што Вам је идеја узета и спроведена `само у једном смеру` тј. да ли можда планирате да предложите да се сем еволуционих убаце и креационистичка објашњења експоната?
— Не планирам да се мешам у атеистичке институције. Планирамо да направимо наш Музеј Стварања са правим и тачним чињеницама.
6. У САД је председник Трамп поставио на дужност челника реформаторског тима за образовни програм Џерија Фалвела млађег, декана креационистичког Универзитета Либерти у Вирџинији. Такође је окружен заступницима креационизма као што су потпредседник Мајк Пенс, министар Бен Карсон итд., на Универзитету Либерти је радо виђен гост. Имате ли неки коментар поводом тога?
— Ништа не очекујем од њих. Људи који воде овај свет, а Исус каже да је „кнез овога света – Сотона“, сигурно неће урадити ништа што је у интересу здравља људи. Очекујем само још ригорозније и још горе законе до увођења најагресивнијих закона који промовишу и намећу сатанизам.
7. У последње време сте јако популарни у медијима заступајући здрав живот. Да ли постоји узрочно последична веза између креационизма, у коме сте пионир на овим просторима и овога што сада говорите у медијима?
— Сви човекови проблеми су узроковани кршењем закона здравља и закона живота које је Творац дао у Светом Писмо. Свето Писмо је једини непогрешив и савршено тачан извор информација који имамо по свим питањима – и по питању здрава, и јаке породице, и јаке државе, и свега другог у животу. Човек који не познаје основе Светог Писма није у стању ни лук да сади као треба, а камоли да брине о свом здрављу и својој деци. Креационизам је научни правац који јасно показује да је Библија потпуно веродостојна и научно тачна, по свим горе наведеним питањима. Дакле, проблем овога света је одвојеност човека од Бога и Његових закона управо зато што је Божија Реч – Библија или Свето Писмо скрајнута и одбачена као лажна, фалсификована и неважна књига.
8. Управо је наведено име мандатара будуће владе у јавности. Имате ли неки коментар на то?
— Као религиозан човек моја обавеза према Богу је да поштујем сваку власт, али мој Врховни Владар је Исус Христос – Створитељ Свемира и сваког живог бића. Ја не могу да утичем на то шта ће да раде секуларни људи којима је материјални фактор најважнији у животу. Нека раде шта хоће, онолико колико им Бог допусти. Ја се бавим тиме да стварам паралелан систем у природи, да стварам српске или библијске школе код куће, а секуларци, маеријалисти и атеисти нека раде шта хоће. О њима Бог брине.
9. Са обзиром на Вашу тренутну популарност у медијима имате ли можда политичке амбиције у смислу везивања за неку странку са обзиром да имате доста симпатија према СРС и Дверима?
— Ја сам био члан СРС док је Шешељ био у Хагу, као вид подршке његовој борби. Током избора 2014. када СРС није хтео да уђе у коалицију са Дверима, и тако ишао и сугурни пораз, нисам више активан у СРС. Двери сам подржавао годинама, али сам се разочарао у њихов рад јер се он углавном своди на неаргументовано критиковање (боље рећи „пљување“) режима, што је хула на Бога, док у исто време скоро ништа корисно не раде за народ. Дакле, ја сам у овом тренутку аполитичан, не излазим на изборе и не подржавам ниједну странку ни политичара, али поздрављам све потезе политичара који раде за добробит народа. Тако поздрављам то што се Александар Вучић залаже за војну неутралност Србије, и борбу муфтије Зукорлића за морални препород своје муслиманске заједнице, али и ширег друштва у Србији. Не искључујем политички ангажман уколико би се неке озбиљне патриотске организације понудиле да одраде „физикалију“ и да прикупе потребне потписе за регистровање странке, али да то буде теократска странка која би била централизована, дакле сви чланови и посланици би потписивали бланко оставке које бих ја могао у сваком тренутку да активирам. У демократији је тешко бавити се политиком, али понављам, под одређеним условима могао бих да се политички ангажујем.
постање.срб

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*