Исидора Бјелица: И ћерка ми се разболела, а сина су ми напали!

0

Након што су њој и њеној ћерки Вили упућене претње смрћу, списатељица Исидора Бјелица се повукла у Црну Гору.

Последице оваквих напада су све лошије здравствено стање списатељице, али и стални напади на њену децу, због којих је њена ћерка Вила променила и школу.

Бјелица за „Ало!“ открива да због стреса њена наследница сада има тешке алергије и опструктивни бронхитис, због чега једва дише.

– Два и по месеца сам у изолацији у Херцег Новом. Ћутим. Морала сам да променим телефон, доживела сам такав шок да ми се само за 15 дана здравствено стање драстично погоршало. Нарочито ме је потресло што је претња упућена мојој малолетној Вили, због чега је она добила тешке алергије и опструктивни бронхитис, као да јој није доста што је у сталном страху за мајку и што одраста по хемитерапијама.

Надала сам се да ће се то разрешити, али уместо тога је моје дете од 14 година приведено на информативни разговор по пријави жене чији је син псовао Вили „канцерогену мајку“ и који јој је сломио телефон.

Због њега је Вила променила школу да их више никада не видимо. И онда се мом детету прети смрћу директно на телефон, а приводе је тако малу по пријави сасвим луде жене, која спекулише да Вила има везе са тим што се неки дечак обратио њеном детету.

То ме је сломило, да ми дете у три дана доживи претње од звери. Немам више снаге, осећам да свака будала може да нам уради било шта. Ја се четири године борим са најтежим обликом канцера јајника и не могу више да издржим овакво зло – јада се Исидора и открива да је њеној деци сваки изалазак на улицу стресан.

– Лав је очајан, сада ћу јавно рећи, и то је пријављено у полицији. Њега је пре три месеца напао силеџија на улици и још нема решења тог случаја. Вила се психички држи. Немам начина да је заштитим. Прошле године је нападнута, отет јој је телефон, а у јуну ју је лудача напала на улици, а онда је чула овај ужас, каквог нема ни у хорор филмовима – каже Бјелица и открива шта ће урадити уколико особа која јој је претила не буде затворена:

– Осећам се као грађанин другог реда, све што се мени деси, било отмица, било луда комшиница која ме јури ножем, било ове претње, никада нема епилог, то је фрустрирајуће, најтеже ми је због деце. Претње се нису наставиле јер нико нема мој број и у другој сам држави – каже она.

 

 

 

 

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*