ИСИС: Извели смо напад у Истанбулу јер су славили Нову годину!

0

Исламска држава преузела је одговорност за терористички напад у Истанбулу и убиство 39 људи. Напад изведен због славља „неисламског“ празника, пише у саопштењу.

Напад се десио у ноћном клубу Реина током прославе уласка у Нову годину, а до сада се није знало ко је организовао покољ.

Међутим, данас је објављено да је ИСИС преузео одговорност за овај напад.

У саопштењу за јавност ИСИС наводи да је нападач из клуба у Истанбулу „њихов војник“ који је акцију извео да казни оне који славе празник који није по исламским обичајима.

Иначе, дневни листови у Tурској, Хуријет и Kарар наводе, позивајући се на неименоване безбедносне званичнике, да су власти утврдиле да је нападач дошао из централноазијске земље и да се верује да је или из Узбекистана или Kиргистана.

Полиција је установила сличности с нападом на истанбулском аеродрому Ататурк у јуну и истражује да ли је иста ћелија Исламске државе извела оба напада.

Нападач који је још у бекству, убио је полицајца и још једну особу испред дискотеке Реина у недељу ујутру око 1.15 часова, а затим је ушао у клуб и насумично пуцајући убио још 37 људи и ранио више од 70.

Готово две трећине жртава су странци, многи из блискоисточних земаља.

 

 

 

Alo

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*