Исламска држава се обратила Американцима: Готови сте, давите се, а води вас идиот!

0

Исламска држава (ИД) тврди да се Сједињене Америчке Државе „даве” и да је на њиховом челу „идиот”, а то је поручио портпарол ове екстремистичке групе у њеним првим званичним опаскама о председнику САД Доналду Трампу откако је он ступио на функцију.

„Америко, давиш се, а спасиоца нема, постала си плен војника калифата у свим деловима света, банкротирала си и знаци твоје пропасти су свима очигледне”, рекао је портпарол ИД Аби ал-Хасан ал-Мухаџер на снимку који је данас објављен на мрежи Телеграм, преноси Ројтерс.

Он је додао да „за то нема већег доказа од чињенице да је на челу САД „идиот који не зна шта је то Сирија, Ирак или ислам”.

„Цркни од пакости, Америко, цркни од пакости, земља у којој и старо и младо хрли да умре у име Бога неће бити поражена”, поручио је Ал-Мухаџер.

Трамп је пораз над Исламском државом учинио приоритетом свог председничког мандата, а снаге које САД подржавају боре се за преузимање највећа два града која су у рукама ИД – Мосула у Ираку и Раке у Сирији, подсећа британска агенција.

ТАНЈУГ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*