Исланд: Посланица дојила дете у Парламенту (ВИДЕО)

Посланица у исландском парламенту Унур Бра Конрадсдотир држала је говор у парламенту у директном телевизијском пријеносу, што само по себи не би било неуобичајено да притом није дојила своју шестонедељну кћер, а новинарима је касније рекла да је то за њу "најнормалнија ствар на свету".

0

Посланица у исландском парламенту Унур Бра Конрадсдотир држала је говор у парламенту у директном телевизијском приеносу, што само по себи не би било неуобичајено да притом није дојила своју шестонедељну кћерку, а новинарима је касније рекла да је то за њу „најнормалнија ствар на свету“.

Док је говорила, чланица десно оријентисане Независне странке устала је с бебом на грудима. „Уопште се није узнемирила“, рекла је, мислећи на кћер. „Напротив, побунила би се да сам престала да је дојим како бих рекла што сам наумила“, рекла је посланица која има још двоје деце.

Исландски медији су потврдили да је ово први случај да је посланица дојила бебу у парламенту и истовремено држала говор.

То и није необично с обзиром на земљу у којој се догодило, а познато је да се Исланд одавно бори за једнакост полова.

Године 1980. у тој земљи је демократски изабрана прва председница неке европске земље, Вигдис Финбогадотир. На том положају је била пуних 16 година, што је уједно најдужи мандат једне изабране председнице.

Посланица Конрадсдотир навела је да напорне и одговорне политичке дужности нису утицале на њену улогу мајке.

„То је попут свакога другог посла, морате обавити оно што морате“, једноставно је објаснила.

Репортер

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*