Ispovest bivšeg pripadnika hrvatske policije: „Nisam se borio za Hrvatsku nastalu na krvi nedužnih ljudi!“

0

Mario Barišić, bivši pripadnik hrvatske Vojne policije, detaljno opisao jezive zločine nad Srbima u logorima „Lora“ i „Kuline“. Srpkinje su silovali, terali na seks s kučićima, video sam u „Lori“ zarobljenike, jednom su bile iskopane oči, jednom odsečene uši

Bivši komandant hrvatske Vojne policije u Šibeniku Mario Barišić detaljno je opisao kako su početkom devedesetih u logorima „Lora“ i „Kuline“ na najmonstrouznije načine mučeni srpski vojnici i civili!
Barišić kaže da se nije borio za Hrvatsku nastalu na krvi nedužnih ljudi, staraca i dece i zbog toga je još pre 18 godina prvi put o zločinima govorio u hrvatskom tužilaštvu.

Do danas, međutim, niko od zločinaca koje je on optužio nije pozvan na odgovornost.
‘Radi im šta hoćeš“
Barišić je prvi put pre šest godina u razgovoru za frankfurtske „Vesti“ ispričao jezive detalje o hrvatskim zločinima nad Srbima. Taj intervju je prošao relativno nezapaženo u našoj javnosti, pa je Informer odlučio da uoči još jedne godišnjice zločinačke akcije „Oluja“ ponovi ovo svedočenje.

– Tadašnji zamenik komandanta 72. bojne Vojne policije Tvrtko Pašalić aprila 1992. odveo me je u „Loru“ i pokazao neevidentirane zarobljenike s kojima možemo da radimo šta hoćemo – započeo je Barišić svoju ispovest i nastavio:

– Kad je jedan od čuvara Bloka C Ivica Livaja otvorio teška metalna vrata, ušli smo u mračnu prostoriju, pod je bio sav u krvi i vodi. Tek posle par minuta u uglu sam primetio zarobljene. Jednom su bile iskopane oči, jednom odsečene uši… Kad me je jedan od njih primetio, počeo je da jeca: „Ubij me, spasi me, ubij me, spasi me!“ – prisetio se Barišić i dodao da su pođednake grozote i mučenja preživljavali i Srbi zatočeni u vojnom zatvoru „Kuline“ kod Šibenika:

Barišić navodi da se nekoliko puta požalio Pašaliću da je to što rade nehumano, ali da se ovaj žestoko brecnuo na njega što brani „četnike i četnikuše“.
– Prestao sam bilo šta da mu govorim kad je jednom prilikom izveo sve pritvorenike i u crnoj uniformi sa crnom kapom sa slovom „U“ poručio: „Ja sam unuk Ante Pavelića!“ – prisetio se Barišić.

Vozač gradonačelnice Knina, dovodio svoje kuče da siluje Spkinje

Mario Barišić kaže da je možda najgnusniji u jezivim mučenjima Srba bio Ivica Burilović, jedan od vozača bivše gradonačelnice Knina Josipe Rimac.
– Neka on ispriča šta je to radio u zatvoru Kuline i da li je tačno da je dovodio svoje kuče i pritvorene Srpkinje terao na seksualni odnos sa njim! Neka kaže zbog čega je čobanica Marija Klisurić htela da se ubije, a moji vojnici su je spasli – apelovao je Barišić.

Informer

POSTAVI ODGOVOR

*