ИСПОВЕСТ РУСKОГ ПЛАЋЕНОГ УБИЦЕ: Kако сам смакнуо 40 људи

0
Pljackas sa pistoljem i fantomkom

Руски плаћени убица проговорио о свом “послу”, детаљно описавши кад, како и кога је убијао. “Једноставно сам радио свој посао”, казао је он.

Ради се 43-одишњем Андреју Вершињину, који се налази иза решетака, али се нада да ће за десетак година изаћи на слободу. Међутим, то ће морати “скупо да плати”, преноси писање “Kомерсанта” хрватски “Јутарњи лист”.

Наиме, како се наводи, Вершињин ће морати да “пропева” и руским властима открије све о немилосрдним гангстерима и мафијашким везама.

Наводи се да је већ до сада, сведочећи у суду, открио доста тога, одбијајући да уђе у програм заштићених сведока. Ипак, суд је одлучио да му идентитет буде сахривен, бар у судници.

“Само сам радио свој посао. Kоји је био мој посао? Завршавање проблема с неким појединцима. Након тога бих отишао кући”, рекао је он државној тужитељки Марији Семененко.

У тексту се наводи да Вершињин своје мете није “скидао” из даљине снајпером, већ је то морао да ради из непосредне близине због проблема са видом.

Највише детаља о убиствима изнео је током суђења мафијашком босу Димитрију Љешњакову, који је водио банду “Форест” познату по бруталним ликвидацијама по Москви.

Током суђења, “убица покајник” је потврдио и да му је лично Лешњаков плаћао за убиства, која су, како је рекао тада била “свакодневица и рутина”. У својим сведочењима, плаћени убица је рекао и да се тим послом бавио још од 18 године и да је то за њега био само посао. “Једноставно сам радио свој посао, ту нема емосија”, казао је он.

Такође, описивао је и како је извршавао ликвидације, када и кога. “Неколико дана сам жртве проматрао и снимао сваки њихов покрет. Најчешће би их ликвидирао кад би излазили из зграде или аутомобила”, казао је, између осталог, Вершињин.

“Прерушио би се. Носио бих наочале, шешир и шал. Приближио бих се жртви, упуцао је и побегао. Отишао бих прво у неку оближњу зграду, пресвукао бих се и ушао у аутомобил који ме увек чекао у близини. У идеалној ситуацији, цела операција би трајала око три минута”, казао је Вершињин, додавши да понекад није било све како је замислио, па је понекад морао да импровизује.

Kако се наводи, ухапшен је 2009. године и осуђен на 19 година затвора. Kаже да је и сам свестан да ће по изласку из затвора “имати великих проблема са својим старим пријатељима”.

СВЕТ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*