Испред болнице „Драгиша Мишовић“ окупили се грађани. Одложен попис имовине!

Молба да се одложи извршење принудне наплате је прихваћена, тако да извршитељи данас неће доћи у болницу - рекао директор Радисав Шћепановић

0

Одложен је долазак судских извршитеља који су требали да плене данас имовину у КБЦ „Драгиша Мишовић“ због правоснажне пресуде од милион евра, рекао је Тањугу директор те установе Радисав Шћепановић.

„Наша молба да се одложи извршење принудне наплате је прихваћена, тако да извршитељи данас неће доћи у болницу“, нагласио је Шћепановић.

Он је подсетио да судски процес који је покренула Симонида Танасијевић траје већ дуже, а да је због правоснажне пресуде од милиона евра рачун болнице већ годину дана у блокади.

Како каже, напорима Министарства здравља и Владе, болница је у протеклом периоду нормално функционисала, лекари су примали плате, а набављен је и неопходан потрошни материјал.

„Овај проблем ће се решити у наставку судског процеса. Поднели смо жалбу Вишем суду и надамо се да ће то убрзо бити размотрено и позитивно окончано у корист наше установе“, нагласио је директор.

Упитан шта ће се десити уколико се ипак поступак позитивно не оконча, он је рекао да обавезе прелазе на оснивача, односно Владу Србије.

У КБЦ „Драгиша Мишовић“ стигао је и министар здравља Златибор Лончар.

Подршку је пружила и група грађана која се окупила у парку испред болнице.

Није било никаквог окупљања здравствених радника јер, како је рекао директор, није било потребе за тим.

Долазак извршитеља најављен је био за данас у 09:00 сати, а они су могли да плене комплетну покретну опрему, као и возила.

У тој болници данас све нормално функционише и пацијенти долазе на заказане прегледе.

Спор против болнице покренула је 2010. године Симонида Танасијевић за надокнаду материјалне штете због 12 ари плаца који су експроприсани њеним прецима 1960-их година.

Плац је, како је Шћепановић појаснио, припао часним сестрама које су ту направиле свој дом, а 1992. га продале компанији Колинг која је сада власник објекта и плаца, а која је у стечају.

ТАНЈУГ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*