„Историја Републике Српске“ представљена на краљевском Двору (ВИДЕО)

0

Књига „Историја Републике Српске“ аутора др Ненада Кецмановића и др Чедомира Антића, у издању „Недељника“, свечано је представљена на Краљевском двору на Дедињу. 

„Веома ми је драго што је дом моје породице место на ком се јавности представља ово значајно дело. Моја породица, нажалост, добро зна шта значи када писање историје преузму политика и идеологија. Времена су се, срећом, променила, и нове генерације српских историчара успеле су да се изборе да историја буде независна од утицаја који покушавају да је искриве или чак фалсификују. Сигуран сам да ће дело које вечерас представљамо дати значајан допринос тој независности. Хвала господи Антићу и Кецмановићу што својим изванредним научним радом храбро бране истину о нашем народу“, рекао је Престолонаследник Александар.

Промоцији су, поред Њихових Краљевских Височанстава Престолонаследника Александра и Принцезе Катарине и аутора књиге, присуствовали и наш чувени сликар Циле Маринковић са супругом, чланови саветодавних тела Круне и други уважени гости.

Дело „Историја Републике Српске“ представља важан историјски документ, јер први пут на једном месту обухвата целокупну научну грађу о историји српског народа на територији данашње Републике Српске. Ово издање садржи велики број фотографија, илустрација и репродукција, као и 44 новоизрађене карте везане за разне историјске епохе ове територије.

Заснована је на обимној библиографији од укупно 2.500 научних радова, у 15 поглавља аутори су обухватили све личност и, догађаје, револуције, окупације, превирања и борбе од великог значаја за Републику Српску, укључујући анексију од стране Аустроугарске, Први и Други светски рат, период између два рата, две Југославије, као и 25 година постојања РС.

ТВ Храм

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*