ИСТРАГА САМО НА ПАПИРУ: Kомисија за расветљење детаља убиства гардиста никада се није састала

0

Kомисије за истраживање свих чињеница везаних за смрт гардиста Драгана Јаковљевића и Дражена Миловановића у Топчидеру оформљена је 2016. године

Kомисија Владе Србије која има мандат да испита околносту по којима су 2004. године погинули гардисти Драган Јаковљевић и Дражен Миловановић постоји само на папиру, објавио је дневни лист Данас, наводећи да се чланови ове комисије никада нису састали.

Kомисија је од децембра прошле године није ниједном састала, а адвокати породица убијених гардиста не знају ни да ли су именовани остали чланови комисије.

Адвокат Предраг Савић, један од правних заступника породица и формални члан комисије, рекао је за Данас да је пре две недеље упутио писмо, у том тренутку премијеру, Александру Вучићу, у ком је тражио да се комисија коначно састане. „До данас нисам добио одговор“, рекао је Савић.

Влада је почетком децембра 2016. године донела одлуку о формирању Kомисије за истраживање свих чињеница везаних за смрт гардиста Драгана Јаковљевића и Дражена Миловановића у Топчидеру.

Kомисију је требало да чине представници Министарства одбране, Војно-безбедносне агенције, Министарства унутрашњих послова, Безбедносно-информативне агенције, Вишег јавног тужилаштва, Тужилаштва за организовани криминал, као и адвокати Предраг Савић, Александар Ђурић, Александар Ђорђевић и Олгица Батић.

Одлука о оснивању комисије донета је пошто је тадашњи премијер Александар Вучић разговарао са породицама Јаковљевић и Миловановић и обећао им да ће надлежне државне службе испитати све чињенице у вези са догађајем на Топчидеру.

 

Фонет

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*