Истраживања:Трамп све популарнији!

0

Према последњим истраживањима Kвинипиак универзитета, популарност америчког председника Доналда Трампа достигла је 40 одсто, што је његов најбољи резултат у последњих седам месеци, јавља Глас Америке.

Вероватно је за овај резултат заслужна снажна економија САД, али аналитичари оцењују да Трампово критиковање демократа и истрага о мешању Русије у последње председничке изборе представљају политички ризик за првог човека Америке.

Председник Доналд Трамп истакао је утицај његове пореске реформе током посете фабрике у Охају, али и критиковао уздржавање демократа од аплауза током његовог говора о стању нације.

“Били су попут смрти, потпуно неамерички, не-мерички. Неко је споменуо издају. Претпостављам да јесте, што да не? Можемо ли то назвати издајом? Зашто да не?”

Био је то оштар преокрет након његовог недавног обраћања Kонгресу, приликом којег је покренуо питање перспективе двостраначке политике.

“Вечерас позивам све да ставимо разлике на страну и настојимо да нађемо заједнички језик и створимо јединство које је потребно људима”, рекао је Трамп.

Побољшања која видимо у анкетама о Трамповој популарности показују да гласачи почињу да признају заслуге председника за растућу економију. Међутим, његова недавна осуда демократа могла би бити штетна, каже Џим Kеслер из организације „Трећи пут“.

Пораст председникове популарности могла би да помогне републиканцима да задрже потребну већину на овогодишњим конгресним изборима, наводи Глас Америке.

 

 

ФоНет

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*