Иван Цвејић: Ова ствар са оружјем није шала и јавност мора да сазна епилог

РТС, Прелиставање, гост Иван Цвејић, главни и одговорни уредник Експреса

0

Гост Јутарњег програма РТС у рубрици Прелиставање је Иван Цвејић, главни и одговорни уредник Експреса.

Тема дана је проналажење оружја у близини Премијерове куће

– Судећи по обећањима премијера Вучића и Стефановића требало би брзо да очекујемо резултате истраге. А то је најважније. Ова ствар са оружјем није за шалу. Мора да добије неку врсту епилога. Доста светских утицајних медија је пренело ову вест што значи да је озбиљна ствар у питању. Није то само вест на страници хронике већ угроженост једног од најутицајнијих политичара у Србији. Вучић је често говорио о службама безбедности у Србији и критиковао њихов рад. Не би се ослањао на то да је овај случај исфабрикован јер имали смо једно убиство премијера и зато је битно овоме посветити велику пажњу. Мало је информација о догађају до сада мора да се ради на томе. Што је спорија истрага то је више шпекулација, једно са другим иде.

О преговорима са ММФ-ом

– Наши економски коментатори су чекали ову рунду са ММФ да виде да ли ће плате ићи горе. Очигледно су аргументи премијера били убедљиви да има пара за тако нешто. Мада је Фискални савет упозоравао да се сачека још мало. Мене ово радује јер се сада иде мало више на потрошњу, а не на штедњу, јер се показало да је потрошња боља у време економске кризе.

Са РТБ Бор треба учинити исто што и са смедеревском железаром

– Ситуација са РТБ Бор је иста као са Железаром. Нека инвестиција као по моделу са Железаром би Србији много значила. Треба пробати и са Бором исто што и са Смедеревом.

Патриот

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*