Ivan Cvejić: Ova stvar sa oružjem nije šala i javnost mora da sazna epilog

RTS, Prelistavanje, gost Ivan Cvejić, glavni i odgovorni urednik Ekspresa

0

Gost Jutarnjeg programa RTS u rubrici Prelistavanje je Ivan Cvejić, glavni i odgovorni urednik Ekspresa.

Tema dana je pronalaženje oružja u blizini Premijerove kuće

– Sudeći po obećanjima premijera Vučića i Stefanovića trebalo bi brzo da očekujemo rezultate istrage. A to je najvažnije. Ova stvar sa oružjem nije za šalu. Mora da dobije neku vrstu epiloga. Dosta svetskih uticajnih medija je prenelo ovu vest što znači da je ozbiljna stvar u pitanju. Nije to samo vest na stranici hronike već ugroženost jednog od najuticajnijih političara u Srbiji. Vučić je često govorio o službama bezbednosti u Srbiji i kritikovao njihov rad. Ne bi se oslanjao na to da je ovaj slučaj isfabrikovan jer imali smo jedno ubistvo premijera i zato je bitno ovome posvetiti veliku pažnju. Malo je informacija o događaju do sada mora da se radi na tome. Što je sporija istraga to je više špekulacija, jedno sa drugim ide.

O pregovorima sa MMF-om

– Naši ekonomski komentatori su čekali ovu rundu sa MMF da vide da li će plate ići gore. Očigledno su argumenti premijera bili ubedljivi da ima para za tako nešto. Mada je Fiskalni savet upozoravao da se sačeka još malo. Mene ovo raduje jer se sada ide malo više na potrošnju, a ne na štednju, jer se pokazalo da je potrošnja bolja u vreme ekonomske krize.

Sa RTB Bor treba učiniti isto što i sa smederevskom železarom

– Situacija sa RTB Bor je ista kao sa Železarom. Neka investicija kao po modelu sa Železarom bi Srbiji mnogo značila. Treba probati i sa Borom isto što i sa Smederevom.

Patriot

POSTAVI ODGOVOR

*